Se apropie Wimbledon 2022. Iată cine este principalul favorit de pe tabloul masculin!

Author: Ana Filip

Ediția din 2022 a turneului de tenis de la Wimbledon va debuta luni, 27 iunie. Competiția este una care se bucură de un prestigiu fabulos, fiind, de altfel, și cel mai vechi turneu de tenis din istorie. Această întrecere păstrează în continuare tradiții și obiceiuri care nu pot fi găsite în cadrul altor competiții, ceea ce îi oferă unicitate și un caracter cu totul și cu totul special. 

În această vară, turneul masculin propune întreceri foarte interesante. Lupta pentru supremație se anunță a fi mai intensă ca niciodată, în bătălie fiind implicați inclusiv marii titani ai circuitului ATP. Favorit este, totuși, câștigătorul din 2021 al competiției. Este vorba despre sârbul Novak Djokovic. Iată care sunt ceilalți sportivi cu cotați șanse bune să triumfe pe iarba londoneză!

Novak Djokovic, gata să își păstreze trofeul cucerit în 2021

Sârbul Novak Djokovic este unul dintre cei mai prolifici tenismeni din istorie, inclusiv la Wimbledon. Deși nu se poate mândri cu un număr de trofee de Grand Slam la fel de mare precum cel deținut de Rafael Nadal, liderul mondial poate să-și mărească zestrea dacă reușește să câștige din nou trofeul de la Londra. Cota sârbului pentru o nouă victorie este de 1.85. 

Favoritul numărul doi al competiției, din punct de vedere al cotelor oferite de bookmakeri, este spaniolul Carlos Alcaraz. Sportivul în vârstă de doar 19 ani promite să îi calce pe urme compatriotului Rafa Nadal și este cotat cu 5.50 pentru un succes la Londra. Alcaraz se află pe locul 7 în ierarhia ATP. 

Al treilea favorit al competiției este chiar legendarul Rafael Nadal, care s-a impus recent la Roland Garros și care urmărește cel de-al treilea succes la Wimbledon. Spaniolul a mai câștigat turneul britanic în 2008 și 2010. Ajuns la 36 de ani, Nadal este clasat, în acest moment, pe locul 4 al ierarhiei mondiale. Cota sa pentru un succes în Anglia este 7.00.

În vârstă de 28 de ani și clasat pe locul 10 în clasamentul ATP, italianul Matteo Berrettini speră și el la un succes istoric pe iarba de la Wimbledon. Cota sa este de 9.00, bookmakerii nefiind convinși de parcursul din 2022 al italianului. Berrettini are nouă victorii și șase înfrângeri, în acest an competițional. 

În fine, pe locul 5 în topul favoriților la un succes în Marea Britanie este grecul Stefanos Tsitsipas, clasat pe aceeași treaptă și în ierarhia ATP. Grecul a fost depășit de Rafael Nadal, în urma succesului înregistrat de spaniol la Paris. Tsitsipas are cota 11.00 pentru un succes de legendă la Wimbledon.

O veste deosebită pentru iubitorii tenisului de pretutindeni este că la această ediție a turneului promite să ia startul și Roger Federer. În vârstă de 40 de ani, elvețianul este pe locul 50 în ierarhia ATP și nu este considerat a fi printre primii 27 de favoriți la un succes în Marea Britanie. 

Alege să te distrezi și tu cu cele mai tari pariuri Wimbledon! Cotele pe care ți le-am prezentat sunt valabile în prezent, însă pot suferi modificări până la startul competiției, precum și pe parcursul desfășurării turneului. Bucură-te cu adevărat de magia celui mai frumos turneu de tenis din întreaga lume!

 

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.