Un angajator străin a făcut două oferte de muncă pentru români, însă în țări diferite. Anunțurile au fost făcute publice prin serviciul EURES al AJPFM Olt. Locurile de muncă în Danemarca și Portugalia sunt cu plecare în martie și iunie.Cei interesaţi sunt aşteptaţi să aplice, în ambele cazuri, până pe 20 februarie, potrivit adevărul.ro.
”Un angajat foarte bun ajunge la salariul de 1.400-1.700 euro brut/lună“
Prima ofertă a fost făcută de GREENPEAS ENTERPRISE și dispune 65 de locuri de muncă pentru o fermă din Vila Nova de Milfontes (Portugalia). Aceștia au nevoie de culegători de mazăre, plata fiind în funcție de productivitate, dar nu mai puţin de 800 euro brut/lună, spune angajatorul.
”Un angajat mediu ajunge la salariul de 1.000-1.400 de euro brut/lună, pe când un angajat foarte bun ajunge la salariul de 1.400-1.700 euro brut/lună. Salariul se acordă lunar. Se acordă avans o dată pe lună pe lângă salariul de la finalul lunii. Salariul se poate achita cash, se poate vira în cont bancar. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei portugheze.
Unde vor locui angajatii
Angajatorul oferă informații și despre cazare, care se face în case cu trei până la şase în cameră.
”Se stă de la două la şase persoane în cameră. Angajatorul va depune eforturi să asigure camere separate pentru cei care aplică în cuplu.
De asemenea, angajatorul suportă asigurarea medicală, transportul România – Portugalia şi transportul de la locul cazării la locul de muncă în Portugalia.
”Cei selectaţi trebuie să aducă ustensile de bucătărie (oale, tacâmuri etc), să aibă echipament de muncă (pentru toate tipurile de vreme, inclusiv geacă de ploaie, cizme etc.) şi să aibă la ei o anumită sumă de bani pentru a putea cumpăra de mâncare până la primul avans. Cei selectaţi trebuie să aducă prosoape, lenjerie de pat, pătură şi pernă (se găsesc şi la second hand-uri în Portugalia la un preţ scăzut, în caz că nu este spaţiu în bagaj)“, oferă angajatorul aceste „ponturi“. Durata acestui contract este 15 martie – 31 mai 2022, cu program de lucru 40-50 de ore/săptămână, 6 zile/săptămână, data limită pentru înscrieri fiind 20 februarie 2022.
Citeste si: Se fac angajari la SRI. De ce pregatire ai nevoie si ce studii iti trebuie
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară. Cum arată calendarul pensiilor pentru luna decembrie
”Angajatorul caută persoane îndemânatice şi mobile“
A doua ofertă vine tot de la același angajator și este pentru o firmă din Danemarca. De această dată se caută 100 de culegători de mazăre. Locul de muncă se situează pe insula Funen din Danemarca.
”Angajatorul caută persoane îndemânatice şi mobile la cules de mazăre, căpşuni, porumb şi alte culturi. Cultura principală este mazărea. Pot aplica şi cupluri. Se va munci într-o fermă unde majoritatea lucrătorilor sunt din România împreună cu câteva persoane din Danemarca, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea şi încrederea reciprocă între lucrători. Se încheie contract direct la fermă, fără intermediari şi fără comisioane. Se acordă asistenţă în completarea şi trimiterea actelor necesare pentru obţinerea dreptului de muncă în Danemarca. Se asigură transport săptămânal cu autobuzele companiei la cumpărături. Există posibilitatea de a avansa în diferite funcţii, ca supervisor, conducător de camion/tractor etc. Există posibilitatea de prelungire a contractului pentru cei care doresc să lucreze şi altfel de munci după terminarea sezonului de mazăre“, informează angajatorul interesat să-şi găsească lucrători în România.
”Plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă. Salariul poate ajunge până la 2.000-2.500 euro brut/lună. Salariul se acordă lunar. Se acordă avans săptămânal, se poate achita cash, se poate vira în cont bancar. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei daneze. De exemplu, la un salariu de 2.000 euro brut/lună rămâne un net de aproximativ 1.600 euro. Se oferă un bonus 12,5% la totalul salariului, acesta reprezintă bani de concediu conform legislaţiei daneze“, sunt datele despre veniturile care pot fi obţinute.
Citeste si: Recensământ 2022. Ce trebuie să facă angajații de la stat și de la privat pentru a primi o zi liberă