Se da lege! Certificatul verde digital va fi obligatoriu! Florin Cîțu a dat vestea

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 16 sep 2021, 13:24
Certificatul verde digital va fi obligatoriu!
Sursa: PixaBay

Certificatul verde va fi obligatoriu în România. Iată ce a declarat premierul Florin Cîțu.

Din cauza valului patru al pandemiei de coronavirus, autoritățile au decis să introducă restricții mai dure în România, pentru a limita sau chiar stopa răspândirea virusului care face ravagii în toată lumea. Una dintre măsuri este obligativitatea certificatului verde pentru accesul în restaurante. Iată ce a declarat premierul Florin Cîțu despre această decizie.

Citeste si: Raed Arafat anunță că valul 4 al pandemiei este mult mai violent, în special pentru medici: „Din păcate, nu putem să nu ne facem treaba”

Certificatul verde digital va fi obligatoriu!

Premierul Florin Cîţu a dezvăluit că este în favoarea folosirii certificatului verde pentru accesul în restaurante, deoarece cu acesta poți demonstra că te-ai vaccinat împotriva COVID-19, că ai un test negativ efectuat sau că ai trecut prin boală.

De asemenea, introducerea certificatului verde digital are ca scop motivarea românilor de a se imuniza împotriva coronavirusului, deoarece campania de vaccinare din România are un grad foarte scăzut.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Lovitură pentru români! Primele restricții pentru persoanele nevaccinate. Ce măsuri vor fi introduse în România

Astfel, Florin Cîțu a declarat, miercuri, 15 septembrie, într-o conferință de presă după şedinţa de Guvern că, acest certificat verde ar putea fi folosit și în restaurante când incidența cazurilor de COVID-19 trece de 3 la mie în localităţile respective, deoarece nu mai vrea să vadă activităţi economice închise.

Această decizie, de a folosi certificatele verzi în restaurante, ar putea fi luată cel mai târziu săptămâna viitoare.

„Nu vreau să mai închidem activitățile economice la incidența peste 3 la mie și ca să rămână deschise trebuie să avem o soluție de monitorizare. Restaurantele pot să rămână deschise, este o propunere, vedem ce zice CNSU. (…) Cel mai târziu săptămâna viitoare se adoptă”, a declarat, miercuri, premierul Florin Cîţu.

Se pare că în luarea acestei decizii sunt implicate mai multe instituţii din România, a indicat prim-ministrul, care a mai mărturisit că el personal este în favoarea utilizării certificatului verde.

Citeste si: Noi restricții pregătite de Guvern! Accesul la nunți, botezuri și alte evenimente, doar cu certificat de vaccinare

Totodată, în acest weekend, Florin Cîţu a anunţat că există o propunere privind utilizarea certificatului verde şi în cazul nunţilor ce au loc în localităţile unde incidenţa a sărit de 3 la mia de locuitori.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?