Se da lege: sambata va fi zi lucratoare in Romania! Cand se va lucra cate 6 zile pe saptamana

Autor: B.M.
Actualizat: 17 nov 2020, 05:55

Sambata ar putea deveni zi lucratoare in Romania, potrivit unui proiect de lege depus in Parlamentul Romaniei.

Initiativa este propusa de un deputat PNL si prevede ca angajatul sa fie cel care alege daca lucreaza sau nu. In cazul in care opteaza pentru a veni la lucru sambata, acesta ar urma sa fie recompensat doar cu bani, si nu cu timp liber, cum se practica acum.

"Orele suplimentare sunt optionale, angajatul alege daca lucreaza sau nu, angajatorul nu-l poate obliga, iar proiectul meu nu schimba acest lucru.

"Ofera doar posibilitatea platii in bani si nu cu timp liber in cazul in care orele suplimentare sunt prestate intr-o zi de repaus saptamanal”, a declarat Dan Vilceanu, initiatorul proiectului.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dan Vilceanu isi motiveaza proiectul ca raspuns la plangerea angajatorilor referitoare la lipsa fortei de munca in perioadele aglomerate.

El considera ca, prin obligativitatea recompensarii orelor suplimentare cu bani, angajatii vor fi mai stimulati sa lucreze si in zilele de sambata, sau de sarbatorile legale, in cazul in care li se va solicita acest lucru.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.