Se dă startul Congresului Partidului Popular European de la București. Ce se discută astăzi, 6 martie, dar și ce lideri politici vor fi prezenți la Romexpo

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 06 mar 2024, 12:58

Congresul Partidului Popular European, organizat la București

Sursa: Profimedia

La București a debutat Congresul PPE, unde 2.000 de delegați din 40 de țări se adună pentru a contura strategia partidului în perspectiva alegerilor europarlamentare.

La Romexpo, Congresul Partidului Popular European își deschide porțile miercuri, adunând peste 2.000 de delegați din mai mult de 40 de țări. Participanții, majoritatea deja prezenți în România, vor lua parte la discuții cruciale pentru conturarea strategiei partidului în vederea alegerilor pentru Parlamentul European. Printre obiectivele evenimentului se numără formularea manifestului PPE și desemnarea candidatului principal pentru conducerea Comisiei Europene, notează digi24.

Începe Congresul PPE de la București

Congresul Partidului Popular European, organizat la București de către Partidul Național Liberal în parteneriat cu PPE, este un eveniment major care adună la Romexpo peste 2.000 de delegați din mai mult de 40 de țări europene. Printre participanți se numără înalți oficiali precum președintele Comisiei Europene, președintele Parlamentului European, șefi de state și de guverne, președinții partidelor din cadrul PPE, precum și comisari europeni aferenți acestei familii politice.

Potrivit sursei menționate anterior, agenda congresului cuprinde discuții strategice privind alegerile pentru Parlamentul European, elaborarea manifestului Partidului Popular European și desemnarea principalului candidat pentru funcțiile europene. În cadrul Adunării Politice a PPE desfășurate marți, a fost aprobată înscrierea Ursulei von der Leyen în competiția pentru desemnarea candidatului PPE la funcția de președinte al Comisiei Europene.

Citește și: Data pentru alegerile europarlamentare 2024 a fost anunțată: Când vor merge românii la vot pentru a-și alege eurodeputații

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Această hotărâre va fi supusă votului în cadrul Congresului PPE programat pentru joi, începând cu ora 10:00. Deputatul european Siegfried Mureșan a anunțat că 11 șefi de state și de guverne din UE, alături de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, au confirmat participarea la acest congres care se va desfășura la București între 6 și 7 martie.

Ce se va întâmpla miercuri la ședința Grupului PPE

Ziua de miercuri la Congresul Partidului Popular European (PPE) aduce în prim plan o serie de evenimente și întâlniri importante. Programul oficial include o ședință a Grupului PPE din Parlamentul European și prima sesiune plenară a Congresului PPE. Nicolae Ciucă, președintele PNL, are programate întâlniri deosebit de semnificative: cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, la Senat, și cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, la Romexpo. La 13:30, este programată o conferință de presă comună între Nicolae Ciucă și Manfred Weber, președintele PPE, în deschiderea Congresului.

Președintele Klaus Iohannis se află într-o zi intensă, cu o agendă încărcată, ce cuprinde întâlniri cu lideri politici prezenți la București. Începând de la ora 10:00 și până la 18:45, șeful statului are întrevederi programate la fiecare oră cu lideri importanți, inclusiv cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Totodată, va avea întâlniri cu premierii din Luxemburg, Lituania, Irlanda, Croația și Serbia.

Citește și: Data pentru alegerile locale 2024 a fost anunțată: Când vor merge românii la vot pentru a-și alege primarii

Premierul Marcel Ciolacu se va întâlni cu omologul său irlandez și cu președintele Parlamentului European, în cadrul discuțiilor ce vizează perspectivele europene și colaborarea între statele membre.

La Congresul Partidului Popular European (PPE) desfășurat la București, se remarcă prezența unor figuri importante precum cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care s-a exprimat anterior împotriva intrării României în spațiul Schengen. Printre participanți se numără și Manfred Weber, președintele Grupului PPE din Parlamentul European. Eurodeputatul PNL a dezvăluit lista completă a liderilor și oficialilor Uniunii Europene care vor susține discursuri la congres, inclusiv președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și alți lideri precum prim-ministrul Finlandei, Petteri Orpo, prim-ministrul Luxemburgului, Luc Frieden, și prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson. Această adunare reprezintă un moment semnificativ pentru dezbateri și strategii în contextul pregătirilor pentru alegerile parlamentare europene.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.