Vești bune pentru 50.000 de copii din România! Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că au fost încărcate și cele 50.000 de carduri educaționale restante pentru haine și rechizite. Iată ce sumă au primit cei peste 400.000 de copii vulnerabili! Se dau 500 de lei de persoană! Marcel Boloș a anunțat cine sunt beneficiarii
Citește și: Tichete educaționale 2023: Cardurile elevilor au fost încărcate cu 500 de lei
Care este valoarea voucherelor educaționale?
În acest moment, copiii vulnerabili beneficiază de vouchere educaționale în valoare de 500 de lei. Cu ajutorul acestor bani, elevii își pot achiziționate îmbrăcăminte școlară, manuale, caiete, ghiozdane și tot ceea ce este necesar într-un an școlar.
Mai mult, Marcel Boloș a precizat că Guvernul vrea ca din anul 2024 să mărească valoarea voucherelor educaționale de la 500 de lei la 750 de lei.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Citește și: Vouchere educaționale 2023! Când vor fi emise tichetele sociale în valoare de 500 de lei
De asemenea, ministrul a precizat că elevii se vor bucura de acești bani o singură dată pe an.
„Am încărcat și ultimele 50.000 de carduri unde eram restanți, astfel că peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Atenție, cardurile se încarcă o singură dată pe an. Am primit și mesaje de la beneficiari pentru care virasem deja ajutorul încă din toamnă. Aici aș mai puncta că vrem ca de anul viitor ajutorul să fie de 750 de lei”, a declarat Marcel Boloș.
Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care primesc 500 de lei?
Cardurile educaționale permit acordarea de ajutoare sociale elevilor din învățământul de stat (preșcolar, primar, gimnazial) care îndeplinesc următoarele condiții:
– Preșcolari proveniți din familii (inclusiv cele monoparentale) al căror venit net mediu lunar pe membru de familie este până la 1,06 din valoarea Indicatorului Social de Referință – ISR (pentru anul 2022, valoarea ISR este de 525,50 lei);
– Elevii care sunt în întreținerea familiilor cu un venit mediu net lunar/ membru de familie este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe țară în luna iulie a fiecărui an.
Citește și: Tichete pentru angajații cu copii. „Familia e cea mai importantă pentru fiecare dintre noi”