Se dau 700 de lei de la stat pentru cei cu pensii sub 2.000 de lei

Autor: Madalina Maftei

Cine sunt românii care nu mai primesc ajutoare sociale în 2023

Sursa: shutterstock

Vești uimitoare pentru pensionari! Statul dorește să-i sprijine pe cei cu venituri sub 2.000 de lei, pentru a-i ajuta să traverseze mai ușor această perioadă grea, în care inflația și criza energetică au făcut ravagii în portofelele românilor.

Statul pregătește noi ajutoare pentru români, pentru a-i sprijini în această perioadă dificilă, în care inflația și criza energetică au făcut ravagii. Cine sunt românii care ar putea beneficia de bani sau vouchere de la stat?

Se dau bani pe la stat pentru români 

 Noi măsuri ar putea veni pe lângă creșterea anunțată a pensiilor de la 1 ianuarie, un ajutor suplimentar pentru români astfel încât să poată trece mai ușor peste criza actuală.

Guvernanții ar putea acorda următoarele tipuri de ajutoare, în perioada următoare, informează surse citate de Antena 3.

  • Vouchere pentru energie, acordate familiilor care au mai mult de 3 copii sau pentru persoanele care folosesc aparate cu oxigen. O variantă ar fi şi acordarea acestor vouchere în funcţie de veniturile familiei şi nu de numărul de copii.
  • Vouchere în valoare de 4.000 de lei ce pot fi folosite pentru achiziţionarea de produse electrocasnice sau pentru izolaţia locuinţei. Acestea ar fi prevăzute pentru persoanele singure și familiile cu cel puţin 5 copii, însă, la fel, partidele din coaliţia de guvernare analizează dacă se va folosi această variantă sau vor fi acordate în funcţie de venituri.
  • Un nou ajutor pentru pensionari: o plată unică de 700 de lei pentru bătrânii care au pensiile sub 2.000 de lei. Este acelaşi tip de ajutor care a mai fost acordat şi în acest an, la începutul verii.

Momentan, nu sunt cunoscute mai multe detalii despre forma finală a proiectului ce ar include acordarea acestor ajutoare şi nici despre sursa de finanțare, potrivit sursei citate.

Citește și: Peste 300.000 de pasageri afectati de greva de 24h din Germania!

Cine sunt românii care nu mai primesc ajutoare sociale în 2023

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat ce categorie de români urmează să fie eliminată de pe lista beneficiarilor de ajutoare sociale 2023.

"O să acordăm sprijin, dar o să acordăm sprijinul care celor care într-adevăr au nevoie. Vorbim de o nouă reformă a ceea ce se întâmplă, şi ce se întâmpla cu ajutorul social, acel intitulat venitul minim de incluziune care este sprijinit pe 3 piloni extrem de importanți.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Un pilon este evitarea și diminuarea cât mai mult a riscului de sărăcie extremă pentru populație. Al doilea pilon extrem de important este orientarea către muncă a componenților, a membrilor familiei care sunt apți din punct de vedere legal și al sănătății să muncească”,    a anunțat ministrul Marius Budăi într-o intervenție la Antena 3 CNN.  

Citește și: Ministerul Justiției: Vouchere de 15.000 de lei pentru victimele infracțiunilor. Model cerere și condiții de acordare