Se dau bani de la stat pentru români. Angajații care vor beneficia după anunțul Guvernului

Autor: Marina Ionescu

Se dau bani de la stat pentru români. Angajații care vor beneficia după anunțul Guvernului

Sursa: PixaBay

Guvernul a decis să sprijine românii afectați de restricțiile impuse firmelor din Rusia.

Românii afectați de restricțiile impuse firmelor din Rusia vor primi ajutor din partea Guvernului. În acest context, statul va achita 75% din salariul acestora. Cine va mai beneficia de sprijin?

Citeste si: Se dau bani! Guvernul acordă ajutoare de urgență de peste 1,6 milioane lei. Cine va primi banii

Se dau bani de la stat pentru români. Angajații care vor beneficia după anunțul Guvernului

De asemenea, Guvernul va susține și societățile care au fost nevoite să își închidă activitatea. Așadar, se va proceda la fel ca în perioada pandemiei de coronavirus.

Guvernul va suporta 75% din salariul acestora. Vor beneficia de o sumă de bani românii care figurau ca lucrători în societățile suspendate din cauza lipsei de materii prime, anunță evz.ro, citat de Cancan.ro.

Citeste si: Două bancnote foarte utilizate nu vor mai putea fi folosite după septembrie 2022. Despre ce este vorba și unde se aplică

Iată, concret, ce prevede art. 1 din ordonanța nouă:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

(2) De prevederile alin. (1) beneficiază salariații angajatorilor pe durata întreruperii sau reducerii temporare a activității, ca urmare a implementării măsurilor pentru diminuarea impactului tipului de risc prevăzute de hotărârile Guvernului pentru prelungirea stării de alertă pe teritoriul

României.

Prin comparație, iată ce prevedea art. din vechea ordonanță:

(2) De prevederile alin. (1) beneficiază salariații angajatorilor pe perioada întreruperii temporare a activității, total sau parțial, în contextul creșterii incidenței răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 și al măsurilor pentru diminuarea impactului tipului de risc prevăzute de hotărârile Guvernului pentru prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Bani de la stat pentru românii care găzduiesc refugiați din Ucraina

Românii care găzduiesc refugiați din Ucraina vor primi bani din partea statului. Iată ce sumă a fost stabilită prin hotărâre de Guvern.

„Guvernul a aprobat hotărârea de stabilire a mecanismului de decontare din bugetul Inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, respectiv Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă Bucureşti-Ilfov, a cheltuielilor cu hrana cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, care provin din zona conflictului armat din Ucraina, găzduiţi de persoane fizice, precum şi pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului,  prevăzut în bugetul de stat pentru suplimentarea bugetului Ministerului

Afacerilor Interne.

Ce se întâmplă prin acest act normativ, se stabileşte mecanismul concret prin care persoanele fizice care găzduiesc cetăţeni străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana. Sprijinul financiar pe care statul îl asigură pentru fiecare persoană cazată în fiecare zi pentru a acoperi cheltuielile necesare pentru a asigura hrana este de 20 de lei/zi pentru fiecare persoană.

În acest sens, bugetul MAI a fost suplimentat, pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu suma de 18 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, bani prevăzuţi în bugetul de stat din acest an”,  a declarat Dan Cărbunaru, conform  digi24.ro.