Se dau bani în plus la pensie! Cine sunt pensionarii care pot beneficia de supliment

Author: Lavinia Medrea

Se dau bani în plus la pensie! 

Sursa: PixaBay

O categorie de pensionari poate primi mai mulți bani la pensie dacă respectă anumite reguli. Iată toate detaliile!

Pensionarii din Spania pot beneficia de bani în plus la pensie dacă respectă o serie de condiții.

Cine sunt pensionarii care pot beneficia de supliment

Pensionarii care pot beneficia de supliment trebuie să respecte o serie de reguli. Una dintre ele este ca persoanele care vor să primească bani în plus la pensie să beneficieze de pensie pentru limita de vârstă sau de invaliditate.

Citește și: Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Șeful Casei de Pensii susține că pensiile vor fi majorate „ Pensionarii trebuie să beneficieze de un nivel de trai decent”

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Pensionarii care stau în chirie trebuie să respecte următoarele reguli pentru a primi banii:

  • să nu fie proprietari
  • să fie proprietarul contractului de închiriere
  • să nu fie într-o relație sau rude cu proprietarul locuinței (până la rude de gradul 3)
  • să nu aibă o relație oficializată și de conviețuire cu proprietarul

Autoritățile din Spania au mai precizat că reședința obișnuită trebuie să fie locuința închiriată, adică locul în care s-a deschis un contract de închiriere pentru o perioadă mai mare de un an, acolo unde s-a locuit minim 180 de zile înainte de depunerea cererii, relatează Capital.

De asemenea, este de precizat că suplimentul este distribuit doar proprietarului contractului de închiriere în caz că în casă locuiesc mai multe persoane cu pensie necontributivă recunoscută.

Citește și: Anunț pentru pensionari! S-ar putea ca pensiile să nu fie majorate la data stabilită de guvernanți

Banii pot fi ceruți de la organele competente ale comunității în care persoanele doritoare locuiesc, iar valoarea suplimentului este de 525 de euro/an.

Ce acte sunt necesare

Împreună cu cererea pentru supliment, mai este nevoie de următoarele acte:

  • Copie a documentului care atestă reprezentarea în cazul în care cererea este semnată de o altă persoană decât pensionarul necontributiv
  • Copie a contractului de închiriere sau alt mijloc de probă valabil din punct de vedere legal (chitanțe, facturi etc.) în care trebuie să fie menționată locația locuinței

Potrivit art.

21 din Legea 39/2015, din 1 octombrie, privind procedura administrativă comună a administrațiilor publice, termenul maxim de a soluționa și notifica procedura inițiată este de trei luni de la data la care cererea a fost înregistrată.

Solicitarea este considerată respinsă dacă în termen de maxim trei luni de la expirarea termenului limită nu s-a oferit niciun fel de notificare.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.