Se dau mai muți bani de la stat pentru acești români. Klaus Iohannis a semnat decretul

Author: Ana Dinu
Actualizat: 29 iul 2021, 12:33
Klaus Iohannis a semnat legea

Klaus Iohannis a semnat decretul care prevde mărirea ajutoarelor sociale. Câți bani vor primi românii de la stat?

  Se dau mai mulți bani de la stat pentru acești români. Potrivit propunerii legislative, valoarea indicatorului social de referință urmează să se actualizeze în fiecare an, din oficiu, de la 1 martie.

Se dau mai mulți bani de la stat pentru acești români

Klaus Iohannis a semnat decretul care prevede ca valoarea indcatorului de referință să se actualizez, din oficiu, în fiecare an de la data de 1 martie, cu rata medie anuală a inflației din anul precedent. Conform noilor reglementări, toate ajutoarele sociale vor crește.

Mai multi bani pentru romani

Acest indicator social de referință este folosit, în generel, la calcularea indemnizației de șomaj și a ajutoarelor pentru încălzire. După ce legea va intra în vigoare, actualizarea ISR se va face anual, din oficiu, începând cu data de 1 martie 2022.

De asemenea, valoarea anuală a ISR este avută în vedere la elaborarea legilor bugetare anual, asa cum este prevăzut în propunere, potrivit Ziarul Finaciar.

Citeste si: Anunțul momentului pentru români! Se dau mai mulți bani la pensii pentru aceste persoane

În prezent, valoarea indicatorului social de referință este stabilit în prezent la 500 de lei.

ISR este definit în legislație drept unitatea exprimată în lei la nivelul căreia se raportează prestațiile bănești, exceptând indemnizațiile de șomaj, suportate din bugetul asigurărilor de șomaj în vederea încadrării în muncă a anumitor categorii de persoane.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Creste ajutorul social

Klaus Iohannis a semnat legea care prevede creșterea ajutorului social pentru români, însă, tot ce mai trebuie ca această lege să intre în vigoare trebuie publicată în Monitorul Oficial.

”Creșterea ISR va rezulta automat într-o majorare a diverselor beneficii sociale acordate prin raportare la ISR, cum ar fi ajutorul pentru șomaj, sprijinul pentru persoanele cu dizabilități, venitul minim garantat, alocația pentru susținerea familiei. Reamintesc că ISR a rămas nemodificat din 2008 la valoarea de 500 de lei, bazându-se informal pe salariul minim de atunci. În consecință, am propus creșterea ISR la 1.200 de lei și ajustarea la salariul minim de acum”, transmitea deputatul Adrian Dohotaru, pe Facebook, în 2020.

Citeste si: Vestea momentului pentru PENSIONARI! Guvernul pregătește un plan pentru a-i stimula pe români să muncească după vârsta de pensionare. Iată ce trebuie să știe toată lumea