Se dau tichete pentru masă caldă. Cine poate beneficia de ele?

Author: B.H.
Actualizat: 28 ian 2021, 21:20

Se dau tichete pentru masă caldă. Iată ce condiții trebuie să îndeplinească românii pentru a putea beneficia de acest ajutor din partea statului.

Se dau tichete pentru masă caldă.  Anunțul a fost făcut de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, acesta menționând cine va putea beneficia de ele și în ce condiții.

Citeste si: Horoscop weekend 12-12 iulie 2020. Surprize neplacute pentru doua zodii

Se dau tichete pentru masă caldă. Cine poate beneficia de ele?

Aproximativ 260.000 de pensionari vor primi tichete electronice pentru masă caldă, după cum a anunțat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş. Aceasta a precizat că valoarea unui tichet de masă va fi de 180 de lei/lună, bugetul total al proiectului fiind de 100 de milioane de euro.

"Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească sunt cele legate de vârstă: persoanele vârstnice de peste 75 de ani urmează să beneficieze de această schemă de sprijin, cu condiţia să aibă o pensie socială de 704 lei, aşa cum astăzi avem cuprins în reglementările legale în vigoare."

, a spus Marcel Boloş, potrivit adevarul.ro 

Tichetele pentru masă caldă vor fi acordate pensionarilor cu vârsta peste 75 de ani, care locuiesc singuri şi au venituri la nivelul pensiei sociale, respectiv 704 lei. Tichetele de masă vor fi disponibile și pentru persoanele fără adăpost sau familiile care au fost evacuate şi familiile cu copii care nu au domiciliu stabil.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Autoritățile au anunțat că tichetul pentru masă caldă va avea valorea de 180 de lei/ lună, urmând să fie stablită modalitatea prin care acestea vor fi distribuite la nivelul fiecărui județ în parte. Banii pentru masa caldă vor fi oferiți doar sub formă de tichet, fiind interzisă solicitarea sau furnizarea de numerar în schimbul tichetelor, această faptă fiind pedepsită cu 3 puncte-amendă, mai exact 6.690 lei. 

Citeste si: "Nu exista pacient asimtomatic". Semnal de alarma tras de specialisti din prima linie

Se dau vouchere pentru elevi și pensionari! Cine poate beneficia!

Premierul Ludovic Orban a prezentat un program de relanasare a economiei prin care se vor acorda vouchere pentru elevi si pensionari.

Programul se numește ”Reclădim România. Planul naţional de investiţii şi de relansare economică”.

Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică va fi prezentat într-un eveniment la care vor fi prezenţi preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban şi membrii Cabinetului.

”După prezentarea programului economic, obiectivul nostru este ca, în maxim o lună de zile, să adoptăm toate actele normative necesare pentru implementarea măsurilor din program”,  a declarat anterior Ludovic Orban.

Citește continuarea aici.  

Citeste si: Bucureștenii peste 14 ani vor primi vouchere pentru a merge la restaurant sau cafenea