Se dau vouchere cadou de Ziua Femeii 2022. Ce valoare vor avea tichetele

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 07 dec 2022, 06:00

Vouchere cadou de 8 martie pentru doamne și domnișoare. Ce valoare vor avea tichetele

Sursa: Romania Tv

În România, o nouă lege aprobată la finalul anului 2021 spune că angajatorii pot acorda tichete cadou de Ziua Femeii.

Vești minunante pentru femeile din întreaga lume. Pe 8 martie, angajatorii pot oferi tichete cadou pentru doamne și domnișoare. Ce valoare vor avea tichetele?

Vouchere cadou de 8 martie pentru doamne și domnișoare

Tichete cadou pentru doamne și domnișoare de până la 300 de lei, acordate de firme cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Aceste vouchere nu sunt supuse impozitului pe venit și contribuțiilor sociale obligatorii:

-cu ocazia Zilei Femeii (8 martie) pentru salariate;
-cu ocazia Paștelui, Crăciunului sau a altor sărbători similare ale altor culte religioase, atât pentru salariați, cât și pentru copiii lor;
-cu ocazia Zilei Copilului (1 iunie) pentru cele oferite copiilor salariaților, potrivit avocatnet.ro

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită anual pe data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii.

Ziua Femeii a fost adoptată în 1977 printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul internațional al femeii. 

Citeste si: Tichetele de masă vor fi emise exclusiv în format electronic! Schimbarea este introdusă începând cu luna aceasta

Începând cu luna martie, tichetele de masa, creșă, culturale, cadou și voucherele de vacanță vor fi emise exclusiv electronic, potrivit OUG 130/2021, postată în ultima lună a anului 2021. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Bonurile de masă reprezintă bilete de valoare acordate angajatorilor lunar, ca alocație individuală de hrană, folosite strict pentru pentru cumpărarea de produse alimentare.

Citeste si: Bilete tratament balnear pentru pensionari 2022. Peste 100.000 de persoane pot primi astfel de tichete prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP)

 

 

 

 

 

Taguri: