Se deschid sălile de sport? Ce decizie surprinzătoare a luat Curtea de Apel

Autor: Elena Padure
Actualizat: 23 iul 2022, 16:50
Curtea de Apel Cluj a admis redeschiderea salilor de sport

Curtea de Apel Cluj a decis anularea suspendării activităţii activității sălilor de sport/fitness din Hotărârea de Guvern 348/2021.

În data de 9 aprilie Curtea de Apel Cluj a admis în parte cererea de chemare în judecată formulată de Indigo Gym SRL și a anunlat parțial parţial HG 293/2021 în forma modificată prin HG 348/2021. Iată când se vor deschide sălile de sport.

Citeste si: Ministerul Sănătății: Elevii vor trebui să poarte mască la orele de sport în sală

Curtea de Apel Cluj a hotărât anularea următoarelor prevederi din Hotărârea de Guvern 348/2021 pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României:

La articolul 10, după punctul 1 se introduc două noi puncte, punctele 1^1 și 1^2, cu următorul cuprins:
1^1. se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000

de locuitori.

1^2. măsura prevăzută la pct. 1^1 nu se aplică în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5/1.000 de locuitori „.

Sentința nu este, însă una definitivă și poate fi făcut recurs în termen de 15 zile, potrivit  Clujust.ro.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai mulți spotrivi au protestat, joi seară, la Oradea, împotriva de închiderea sălilor de sport. Participanţii la protest fac exerciţii, pe muzică, şi afirmă că închiderea sălilor dăunează sănătăţii.

Proteste ale sportivilor împotriva închiderii sălilor de sport

Câteva zeci de sportivi şi pasionaţi de fitness au protestat, joi seară, în Piaţa Unirii din Oradea. Ei au făcur diferite exerciţii şi antrenamente în semn de protest faţă de închiderea sălilor de sport din oraş și sunt de părere că închiderea sălilor dăunează sănătăţii.

Spotritvii au adus la manifeestație echipamente specifice pentru sporturi de contact, cum ar fi Mixed Martial Arts, în timp ce alţii au făcut exerciţii ceva mai accesibile, cum ar fi genuflexiunile. În Piaţa Unirii au fost duse şi greutăţi pentru exerciţii de forţă, dar şi alte aparate folosite de obicei în sălile de fitness.

Citeste si: Se pot relua nunțile din 15 mai? Ce restricții vor fi impuse pentru invitați

Am venit să facem sport în aer liber pentru că nu mai avem unde să-l facem. Trebuie să tragem un semnal de alarmă: nu e bine să oprim sportul, pentru că vor fi mai mulţi bolnavi. Sportul creşte oameni sănătoşi, educă tineretul, îl face mai viguros. Mi se pare o greşeală să opreşti sportul ”, a spus Alexandru Lungu, la protestu anti-restricţii.

Citeste si: S-au anunțat restricțiile pentru minivacanța de Paște! Ce le este interzis românilor de 1 Mai?