Se deschid sau nu mall-urile din 15 mai? Anuntul facut de Raed Arafat

Author: B.M.
Raed Arafat

Raed Arafat a lamurit controversa privind redeschiderea mall-urilor din data de 15 mai.

Proiectul de lege privind starea de alerta a fost modificat de Parlament, iar o noua prevedere permite deschiderea mall-urilor care au o suprafata mai mica de 15.000 de metri patrati.

"Pe durata starii de alerta se pot suspenda activitaţile de comercializare cu amanuntul a produselor si serviciilor in centrele comerciale in care isi desfasoara activitatea mai mulţi operatori economici, cu acordul CNSSU.

"(2) Masura prevazuta la alin.

(1) nu se aplica in cazul centrelor comerciale mici de sub 15.000 mp, cu magazine individuale din incinta de sub 500 mp fiecare", se arata in proiectul de lege aprobat de Parlament.

Citeste si: Raed Arafat, avertisment inainte de incheierea starii de urgenta: ce se poate intampla la vara in Romania

Ce spune Raed Arafat despre redeschiderea mall-urilor

Raed Arafat se opune redeschiderii mall-urilor si spune ca masura nu se va aplica din 15 mai, deoarece riscurile crearii unor aglomerari sunt mari.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

"Problema mall-urilor care s-a discutat acolo (in Parlament – n.red.), este ca centrele comerciale sunt de regula loc de plimbare, mai ales a copiilor, tinerilor, toti merg la mall.

E adevarat ca cinematografe acum este exclus sa ai, food court-ul unde se merge lumea sa manance, acolo ai multa lume, rand, vanzoleala... Ăsta era motivul pentru care spatiul intern al mall-ului s-a considerat ca este un risc major", a declarat Raed Arafat.

Citeste si: Declaratie pe proprie raspundere dupa 15 mai: cand trebuie sa o avem la noi si cum se completeaza

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta spune ca ultimul cuvant in situatia deschiderii mall-urilor il va avea Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

"Trebuie sa vedem cum vom rezolva aceasta problema. Am inteles ca exista locuri unde scrie in lege ca pot deschide- restaurante, terase... Asta inseamna ca CNSSU poate sa spuna „NU!”. Daca e asa, e OK. Pot, dar NU!

"Deci e clar ca in data de 15 NU! Daca e ceva imperativ si care te obliga la ceva si epidemiologii spun ca nu e bine, acest lucru e normal sa-l

mentionam si sa avertizam populatia ca nu e OK. Dar daca scrie „pot” sau „se poate”, ca asta e limbajul, inseamna ca aici avem loc de discutat la CNSSU, la grupul tehnico-stiintific, ca sa rezolvam aceasta problema", a declarat Raed Arafat.

Citeste si: Viorel Cataramă s-a pregătit pentru ce e mai rău după ce a încercat să se infecteze cu coronavirus! ”Am pierderi uriașe” EXCLUSIV

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.