Se deschid sau nu școlile pe 8 februarie?! Pericolul major la care ar fi expuși elevii și profesorii

Author: Andrei Ionescu
Elevi la școală cu mască

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că își dorește ca școlile să fie redeschise pe 8 februarie.

Specialiștii consideră, însă, că data pentru redeschiderea școlilor ar putea fi devansată din pricina situației epidemiologice.

„Principalul pericol pentru copii sunt părinții și dascălii care îi pot infecta, deci trebuie avute în vedere aceste categorii”, a declarat cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu, citat de g4media.ro.

„Școlile vor trebui deschise cândva. Întrebarea e cum să facem ca să le deschidem în siguranță.

Sunt ferm convins că școlile trebuie deschise, doar că trebuie să fie zona respectivă pe verde. Ca medic de urgență, pot să vă spun că am început să vedem tot mai des adolescenți cu tentative de suicid”, a răspuns medicul la întrebarea dacă se vor deschide sau nu școlile la 8 februarie.

Medicul Andreea Moldovan, numită săptămâna trecută secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că decizia privind o redeschidere a școlilor pe 8 februarie este încă în evaluare.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

"Am un dubiu vizavi de data de 8 februarie"

„Personal am un dubiu vizavi de data de 8 februarie. Decizia se va lua în funcție de evoluția epidemiologică din următoarele două săptămâni, dar trendul e ușor crescător. Rămâne de văzut ce va fi. Peste o săptămână vom ști impactul Crăciunului și Anului nou la noi în țară”, a declarat Andreea Moldovan, citată de Digi 24.

„Planurile de redeschidere a școlilor sunt în stadiul de evaluare, se discută ce fel de clase se vor deschide, sunt mai multe scenarii posibile, fie de afterschool, creșă, ciclu primar, fie de clase mai mari. Dar nu pot să vă dau un răspuns în acest moment pentru că ceea ce se întâmplă în următoarele două săptămâni va duce la decizia redeschiderii sau menținerii închise a școlilor în data de 8 februarie.

Ceea ce suntem conștienți e că situația de școală online nu e de cea mai bună calitate, din acest motiv profesorii au fost incluși în grupa prioritară de vaccinare. tocmai ca să protejăm această categorie, dar vom putea să dăm un răspuns pe problema școlii cam peste o săptămână – 10 zile. Ar fi greșit să spun că eu cred că se vor deschide sau nu. Eu, personal, cred că nu vom putea să le deschidem la acea dată.

Mi-aș dori să le deschidem, și eu sunt mamă, dar sinceră să fiu nu cred că s-ar putea deschide în 8 februarie”, a adăugat secretarul de stat.

Citeste si: La școală SÂMBĂTA! Anunț de ultimă oră pentru elevii din România! Cum se face școala în 2021!