Se deschid școlile de luni, 8 februarie 2021 ! Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis

,
Kluas Iohannis a anunțat redeschiderea școlilor
Președintele Kluas Iohannis a anunțat redeschiderea școlilor

Klaus Iohannis a anunțat, marți , în urma ședinței de la Cotroceni, când se redeschid școlile. Începând de luni, 8 februarie 2021, elevii se vor întoarce în bănici, după cum a precizat șeful statului.


In articol:

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat, marți, în urma ședinței care a avut loc la Cotroceni, când se redeschid școlile.

Șeful statului a declarat că începând de luni, 8 februarie 2021, elevii din ciclul primar, respectiv clasele I-IV, și copiii de la grădinițe vor reveni în bănci. 

Ce elevi vor mai reveni la școală începând de luni, 8 februarie

În urma anunțului făcut de Kalus Iohannis, elevii claselor V-VIII vor reveni și ei la școală.

Decizia a fost luată în unanimitate de Președintele României, premierul Florin Cîțu, dar și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și ministrul Educației și Cercetării Sorin Cîmpeanu. Majoritatea elevilor încep școala de luni. ”Pregătiți copiii pentru școală! Multă sănătate!”, a transmis Klaus Iohannis. 

Ce trebuie să știe toți elevii care încep semestrul doi 

Președintele României Kluas Iohannis a anunțat că elevii vor începe semestrul doi în format fizic, luni, 8 februarie 2021.

„Tocmai am finalizat o întâlnire la care au participat premierul, ministrul Educaţiei, ministrul Sănătăţii şi alţi experţi şi consilieri de la Adminsitraţia Prezidenţială.

Am discutat ce se va întâmpla cu şcolile din România începând de săptămâna viitoare, când începe semestrul 2.

Am început cu o analiză a contextului pandemic şi nu, nu am scăpat de pandemie, e important să respectăm măsurile în vigoare, dar putem să constatăm că în ultimele săptămâni incidenţa bolii s-a redus un pic. Avem ceva mai puţine persoane internate la ATI, avem ceva mai puţine persoane care se internează în spital în fiecare zi.

Deci, cum spun experţii, trendul este descendent” a afirmat Preşedintele.

Citeste si: Klaus Iohannis a anuntat ca se redeschid scolile in Romania, in functie de scenariul fiecarei localitati! In ce scenariu este Bucurestiul!

Klaus Iohannis a mai precizat că nu suntem singurii din Europa care redeschidem școlile, și alte țări din Uninunea Europeană au luat această decizide de a merge în format fizic la școală.

„În unanimitate am decis ca începând de luni, când începe semestrul ll, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală. Evident însă că trebuie să respectăm şi situaţia din fiecare localitate şi pentru fiecare şcoală trebuie luate măsuri foarte stricte, fiindcă noi ne dorim ca şcoala să se desfăşoare în condiţii sigure şi pentru copii, şi pentru dascăli.

În localităţile în care sunt puţine cazuri de COVID-19, în aşa-numitul scenariu verde, toţi copiii merg fizic la şcoală: şi grădiniţă, şi ciclu primar, gimnaziu şi liceu.

În localităţile în care sunt ceva mai multe cazuri, aşa-numitul scenariu galben, acolo copiii de grădiniţă merg fizic la grădiniţă, clasele I-IV merg la şcoală şi din ciclul secundar merg doar copiii din clasa a VIII-a fizic la şcoală, fiindcă ei se pregătesc de examen, iar din liceu merg tinerii din clasa a XII-a care se pregătesc de Bacalaureat.”,  a precizat Președintele României.

Ce elevi vor continua să facă școala online

Președintele a spus că există multe zone care se află în scenariul roșu. În aceste zone cu multe cazuri de coronavirus, la școală vor merge doar copiii de gradiniță și de clasele I-IV, iar restul vor continua online.

”În localităţile în care, din păcate, sunt destul de multe cazuri, care sunt în aşa-numitul scenariu roşu, merg fizic doar copiii la grădiniţă şi clasele I-IV la şcoală, restul făcând şcoala online. Deci în scenariul roşu merg cei mici fizic, iar clasele de la V până la a XII-a fac şcoala online. Iar în localităţile unde incidenţa e mai mare, localităţi care intră în carantină, în mod natural toată lumea stă acasă. Deci pe scurt, grădiniţele şi clasele I –IV vor funcţiona fizic peste tot, mai puţin localităţile care intră în carantină.

Acolo unde sunt puţine cazuri de COVID-19 toţii copiii merg la şcoală, unde sunt ceva mai multe merg la şcoală cei mici şi clasele VIII-XII, iar unde sunt destul de multe cazuri, înainte să intre în carantină, merg doar cei mici grădiniţă, clasele I-IV, restul făcând şcoală online”, a anunţat Iohannis.

Citeste si: Zi importantă pentru elevii şi profesorii din România! Ce decizie se va lua astăzi în legătura cu redeschidera şcolilor

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ministrul Educației, noi informații despre redeschiderea școlilor: „Ultimele date pe care le avem...”

Analiză zdrobitoare: criza politică şi inflaţia ridicată impun noi creşteri ale ratei dobânzii

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

Zi importantă pentru elevii şi profesorii din România! Ce decizie se va lua astăzi în legătura cu redeschidera şcolilor

Şcoli închise!!! Premierul anunţă că se redeschid „poate pe 8 martie”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies