Se deschid scolile in septembrie? Alexandru Rafila: "Activitatea didactica presupune interactiune. Nu e in regula."

Author: L.S.

Alexandru Rafila a vorbit despre deschiderea scolilor in septembrie si nu crede ca va exista un al doilea val de coronavirus.

Medicul a adus in discutie redeschiderea scolilor si spune ca elevii trebuie sa se intoarca la cursuri.

Alexandru Rafila a declarat ca in sezonul rece este posibil ca numarul de imbolnaviri sa creasca, dar nu crede ca va exista un al doilea val de coronavirus in tara noastra.

"Activitatea didactica presupune interactiunea.(...) Nu e in regula. Sunt multi care nu au facut scoala.

Nu poti nici sa ii constrangi sa participe la activitatile didactice. Scoala e obligatorie in Romania.(...) O sa fie o generatie care nu o sa poata sa dobandeasca notiunile de care au nevoie. Se vor crea niste decalaje. Daca o sa avem un an de pauza, o sa avem mari probleme.", a spus Alexandru Rafila.

Cum se va desfasura noul an scolar in Romania

"Este o masura rationala sa inchizi scolile, dar nu putem sa continuam asa la nesfarsit. Sunt doua elemente care trebuie luate in considerare. Sa le inchizi atunci cand e momentul potrivit, sa nici nu intarzii, dar sa nici nu grabesti inchiderea scolilor, de exemplu, daca nu exista niciun fel de transmitere comunitara, si al doilea element este pregatirea scolilor pentru deschiderea anului scolar, incat chiar daca in luna septembrie o sa avem valori mici de transmisibilitate ale bolii, sa fim pregatiti ca sa nu apara incidente asemanatoare cu cele din Israel, sa punem mai putini elevi in clasa, sa

decalam programele, sa introdcem masuri igienice stricte, astfel incat sa avem lucrurile cat de cat sub control in sezonul rece.

Opinia mea este ca autoritatile vor lua decizia sa inchida scolile acolo unde apar astfel de probleme, nu ar trebui sa existe o masura generala pentru ca daca infectia va fi tinuta sub control la nivel national atunci masurile trebuie sa fie delimitarea transmiterii, inchiderea focarelor", a spus Alexandru Rafila.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Semnal de alarma! Alexandru Rafila: "Sunt tari care au revenit la masuri mai dure: numarul de cazuri este in crestere"

Citeste si: Atentionare pentru romani! Raed Arafat trage un semnal de alarma dupa cresterea brusca a cazurilor de infectare cu coronavirus