Se deschide o porțiune din drumul expres în România! Nicolae Ciucă tocmai a făcut anunțul

Autor: Lavinia Medrea

Se deschide o porțiune din drumul expres în România! Nicolae Ciucă tocmai a făcut anunțul

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, în ședința de Guvern, că începând de azi, 21 aprilie, se deschide centura de ocolire a municipiului Balș. Conform spuselor acestuia, este o veste bună în special pentru șoferii care fac traseul București - Pitești - Craiova - Severin - Timișoara.

„Astăzi, se deschide centura de ocolire a municipiului Balş, avem garanţiile, domnule ministru, şi de la constructor. Este un demers care a început cu aproximativ trei ani în urmă şi iată că reuşim să deschidem astăzi prima porţiune de drum expres din România, care va asigura cu certitudine evitarea acestei aştepări şi pierderea timpului în trafic, în localitatea Balş”, a transmis şeful Executivului, potrivit adevărul.ro.

Se deschide prima porțiune din drumul expres din România

Nicolae Ciucă a mai afirmat că și-ar dori ca românii să se bucure de mai mult timp economisit în trafic, declarând că reprezintă o veste bună pentru cei care merg pe traseuș Bucureşti- Piteşti- Craiova- Severin- Timişoara. 

„Ştim că la mijlocul distanţei, în localitatea Balş, de fiecare dată traficul se aglomera şi pe câţiva kilometri se petreceau şi mai mult de un ceas”, a mai transmis şeful Executivului. 

Citeste si: Este oficial! Începând cu 21 aprilie, se deschide drumul expres Craiova- Pitești. Ce viteză va fi admisă, potrivit noii legi

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, spunea, la finalul săptămânii trecute, că primii kilometri de Drum Expres, construiţi în România, vor fi deschiși azi, 21 aprilie.

„Am făcut astăzi (n.r.

sâmbătă) ultima vizită pe şantierul Drumului Expres Craiova – Piteşti, înainte de recepţia şi darea în folosinţă a Lotului 1 al Tronsonului 2, care va asigura preluarea traficului în zona oraşului Balş. Este vorba despre primii 18,5 km din Drumul Expres Craiova – Piteşti, respectiv Lot 1 km 17+700- km 36+200 din Tronsonul 2. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

După deschiderea circulaţiei rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel:

- pe relaţia Craiova-Piteşti, accesul se face din DN65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balş

- pe relaţia Piteşti-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN65, spre localitatea Piatra Olt. În scurt timp vom da în trafic şi Lotul 2 al Tronsonului 2.”

, a declarat oficialul, pe pagina lui de Facebook.

Citeste si: Veste excelentă pentru șoferi! Limita de viteză crește! Care sunt noile maxime admise

Conform oficialului, Tronsonul 2 are 39,85 km lungime, cu punct de început limita dintre judeţele Dolj şi Olt, iar ca punct final Municipiul Slatina, la intersecţia cu DN 65, potrivit adevărul.ro. 

„Lotul 1 din Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti va fi deschis înainte de Paşte! Acest lot va rezolva inclusiv problema aglomeraţiei din oraşul Balş.

În scut timp va fi deschis şi lotul 2 al aceluiaşi Tronson, care va duce la eliminarea blocajelor din Slatina. Vorbim de 40 de km de drum modern de mare viteză. Acestea sunt rezultate obţinute de constructori care iau în serios contractele”, a transmis  Sorin Grindeanu, pe Facebook. 

 

Taguri: