Se folosea, pe vremuri, impotriva vampirilor insa acum ne poate proteja de imbatranire! Beneficii nestiute ale usturoiului!

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 feb 2017, 06:24

Cercetatorii au descoperit ca usturoiul poate incetini imbatranirea si poate proteja creierul de boli.

 

Oamenii de stiinta de la Universitatea Missouri au descoperit ca un carbohidrat din compozitia sa este estential pentru a proteja creierul si a tine bolile neurologice, ca Alzheimer sau Parkinson, la distanta.
Usturoiul este numit si "superaliment", din cauza compusilor bogati in sulf, care sunt o sursa excelenta  de antioxidanti si ofera protectie impotriva inflamatiilor.
Cercetatorii s-au concentrat pe un carbohidrat derivat din usturoi, botezat FruArg si pe raspunsul pe care acesta il provoaca in organism, in special cresterea rezistentei celulelor cerebrale la stresul inconjurator: imbatranire, fumat, poluare, traume violente
sau excesul de alcool.
Substanta obtinuta din usturoi a redus cantitatea de acid azotic produs de celulele microgliale, ca efect secundar al procesului de vindecare a celulelor nervoase, care nu se pot vindeca singure.
"FruArg ne ajuta sa intelegem cu beneficiaza creierul de pe urma usturoiului, facandu-l mai rezistent la stres si inflamatii", a declarat Zezong Gu, profesor de anatomie patologica la Universitatea din Missouri.
Pe viitor, profesorul Gu intentioneaza sa studieze efectul acestui compus asupra altor celule din organism.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Missouri au descoperit ca un carbohidrat din compozitia sa este estential pentru a proteja creierul si a tine bolile neurologice, ca Alzheimer sau Parkinson, la distanta.

Usturoiul este numit si "superaliment", din cauza compusilor bogati in sulf, care sunt o sursa excelenta  de antioxidanti si ofera protectie impotriva inflamatiilor.

Cercetatorii s-au concentrat pe un carbohidrat derivat din usturoi, botezat FruArg si pe raspunsul pe care acesta il provoaca in organism, in special cresterea rezistentei celulelor cerebrale la stresul inconjurator: imbatranire, fumat, poluare, traume violente sau excesul de alcool.

Substanta obtinuta din usturoi a redus cantitatea de acid azotic produs de celulele microgliale, ca efect secundar al procesului de vindecare a celulelor nervoase, care nu se pot vindeca singure.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"FruArg ne ajuta sa intelegem cu beneficiaza creierul de pe urma usturoiului, facandu-l mai rezistent la stres si inflamatii", a declarat Zezong Gu, profesor de anatomie patologica la Universitatea din Missouri.

Pe viitor, profesorul Gu intentioneaza sa studieze efectul acestui compus asupra altor celule din organism. cum sunt celulele care formeaza muschii cardiaci.