Se impun noi restricții de Crăciun? Klaus Iohannis, anunț pentru toată România în Ajun!

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 24 dec 2020, 15:26

Președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să respecte, în continuare, regulile de protecție sanitară și a anunțat, joi, că de Crăciun nu vor fi introduse noi restricții.

Joi, în Ajunul Crăciunului, Klaus Iohannis le-a transmis românilor, să respecte regulile aflate în vigoare privind combatarea epidemiei de coronavirus, dacă nu vor să ajungă în spital de sărbători. 

De Crăciun nu vor fi restricţii noi

„Am avut o ședință de lucru cu prim-ministrul Cîțu și mai mulți miniștri. Am discutat despre pandemie, despre cum va fi de Crăciun în spațiul public și despre campania de vaccinare.

Pandemia, din păcate, este cu noi. Chiar dacă în ultimele zile avem relativ mai puține persoane infectate, nu putem să spunem că lucrurile stau bine, avem din păcate foarte multe persoane la ATI și, din păcate, prea multe persoane decedate în fiecare zi. Vă rog să vă feriți de boală și să-i feriți pe ceilalți de boală. Nu-i de joacă!

Cum va fi de Crăciun? Am discutat măsurile și pot să vă spun următoarele lucruri: Nu vom introduce restricții noi de sărbători, însă restricțiile care sunt acum în vigoare rămân toate

în vigoare. Acestea sunt obligatorii, nu este ceva opțional. Vă rog să vă conformați acestor restricții dacă nu doriți să ajungeți de sărbători în spital. Repet: restricțiile rămân de sărbători, nu se adaugă altele noi. Așadar, în perioada sărbătorilor aveți grijă de voi, de cei dragi vouă, respectați restricțiile.

În ce privește campania de vaccinare, vă confirm, campania de vaccinare începe în România și în toată Uniunea Europeană exact pe 27 decembrie, duminică”, anunță Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că se începe cu o primă tranșă simbolică, de 10.000 de doze.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Dar după Crăciun vor veni și alte tranșe și așa se va întâmpla până când toată populația va beneficia de vaccin. Aceste vaccinuri sunt sigure, eficiente și autorizate la cele mai înalte standarde europene”, a concluzionat Klaus Iohannis. 

Unde vor funcționa centrele de vaccinare

Centrele de vaccinare împotriva COVID-19 au fost înființate prin ordin al ministrului Sănătăți, la propunerea DSP-urilor și vor funcționa ca centre fixe, mobile, drive-through, la nivelul medicilor de familie sau centre în locații specifice.

„Vaccinarea se va realiza pe baza de programare pentru a asigura un flux organizat al beneficiarilor vaccinării, pentru a menține un climat favorabil necesar triajului medical, vaccinării propriu-zise si perioadei de monitorizare post-vaccinare și pentru a reduce la minimum posibil riscul de pierdere a dozelor de vaccin. Persoanele se vor putea programa on-line, telefonic, prin medicul de familie sau prin intermediul direcției de asistență socială din cadrul consiliilor locale, după caz”, anunță coordonatorii vaccinării.

Centrele de stocare și distribuire a vaccinului împotriva COVID-19 desemnate oficial sunt Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” București; Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” Iași; Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca; Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța; Spitalul Clinic de Urgență Militar „Dr. Ștefan Odobleja” Craiova; Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” Brașov; Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunt de ultima ora despre sarbatorile de iarna: “De Craciun și de Anul Nou..."

Citeste si: Klaus Iohannis a făcut anunțul așteptat de toți românii: „La începutul anului viitor...”

 


În a doua parte a ediției de marți din „Casa iubirii”, Rebecca a declarat că nu mai vrea să aibă nicio legătură cu Antoni, după un gest al tânărului care se pare că a fost picătura care a umplut paharul.