Se impune carantina de noapte în 9 localități din Ilfov. Rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori. Care sunt zonele vizate

Author: Ana Dinu

Carantina de noapte in Ilfov

Sursa: Facebook

Mai multe localități din apropierea Capitalei vor intra în carantină de noapte în weekend, după ce rata de infectare a depășit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori. Iata lista zonelor vizate de noile măsuri.

Nouă localități din județul Ilfov intră în carantină de noapte  în weekend, după ce rata de infectare cu COVID-19 a depășit pragul de 6 la mia de locuitori.

Lista localităților din Ilfov care intră în carantină de noapte în weekend

Localitățile vizate de carantina de noapte sunt: Afumați- 7,36, Bragadiru – 7,75, Chiajna – 7,25, Dărăști-Ilfov – 6,25, Dobroești – 8,91, Mogoșoaia – 8,57, Otopeni – 6,35, Popești-Leordeni – 6,68 și Voluntari – 6,77.

Potrivit datelor oferite de Prefectură, doar 8 din cele 40 de localități din județul Ilfov nu au depășit rata de infectare de 3 la mie. Carantina de noapte se instituie în toate zonele în cara rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori.

Citeste si: Raed Arafat a făcut anunțul: Vom avea nevoie de certificat verde și la mall. Unde trebuie să-l prezentăm

Ce restricții s-au impus în aceste zone

În zonele în care rata de infectare a ajuns la 6 la mie, dar fără să treacă de pragul de 7,5, magazinele se vor închide la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Cerificatul verde rămâne în vigoare în localitățile cu rata de infectare de peste 3 la mia de locuitori, iar pentru copii va fi obligatoriu de la 12 ani, și nu la vârsta de 6 ani, așa cum este acum.

Certificatul COVID va fi obligatoriu și în localitățile unde rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori. Persoanele care vor să aibă acces în restaurante, la cinema, pisicine sau la competiții sportive vor trebui să fie vaccinate.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.333 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 164 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Până astăzi, 26 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.194.106 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 821 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.098.154 de pacienți au fost declarați vindecați. 

Citeste si: Noi restricții de ASTĂZI în București. Prefectura Capitalei a făcut anunțul în urmă cu puțin timp. Lista completă a măsurilor

 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta