Rareș Bogdan a precizat în cadrul unei intervenții televizate că există posibilitatea ca autoritățile să impună noi măsuri în perioada sărbătorilor de Paște în contextul valului trei de pandemie.
Rareș Bogdan, se vor impune noi restricții de Paște?
Rareș Bogdan a spus că speră că nu va fi nevoie de noi măsuri suplimentare impuse din partea autorităților. Liberalul a mai subliniat că vaccinarea merge bine și speră că acest lucru ne va permite să trecem peste restricțiile care ne-ar putea afecta atât economic, cât și psihic.
”Nu ne dorim acest lucru, dar la această întrebare poate răspunde ministrul Sănătății și ministrul de Interne. Sperăm să nu fie nevoie de măsuri suplimentare. Să sperăm că în România cazurile nu vor crește. Liderii de delegație din PPE au felicitat modul în care merge vaccinarea. Să sperăm că odată cu procesul de vaccinare să reușim să ajungem la noi restricții care ne-ar afecta din punct de vedere economic și psihic.”
Rareș Bogdan a mai subliniat că se va lua în calcul și posibilitatea impunerii pașaportului de vaccinare în cazul în care populația se va vaccina în masă.
”Cel mai mare grup politic din Parlamentul European, noi suntem 180, urmat de socialiști, noi avem o dezbatere nouă pe această temă. Pe de o parte țările care vor introducerea unor pașapoarte de vaccinare, iar o parte din țările nordice spun că aceste pașapoarte ar periclita libera circulație. Mulți vorbesc de un certificat care să se folosească mai mult în scopuri medicale. Dacă s-ar introducere vaccinarea în masă, e posibil să existe o astfel de discuție.”, a declarat Rareș Bogdan la un post Tv.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Citeste si: Este oficial! Din 15 martie se întâmplă. Anunțul pe care milioane de români îl așteptau
Cazurile de infectare cu COVID-19 sunt în creștere la nivel global
Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este din nou în creștere la nivel global după șase săptămâni în care a fost consecutiv în scădere, a afirmat luni directorul Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit DPA.
”Este dezamăgitor, dar nu surprinzător”, a declarat din Geneva Tedros Adhanom Ghebreyesus, precizând că trendul crescător se manifestă în toate zonele, cu excepţia Africii şi regiunilor Pacificului de Vest.
”Parţial pare să fie urmarea relaxării măsurilor de sănătate publică, circulaţiei în continuare a variantelor virusului şi a faptului că oamenii au lăsat garda jos”, a
spus acesta.Directorul OMS a recomandat comunităţii internaţionale să nu se bazeze exclusiv pe vaccinare, spunând că regulile fundamentale de igienă rămân de bază în ceea ce priveşte controlul pandemiei.
Citeste si: Până când va trebui să purtăm masca de protecție? Florin Roșu: "Va deveni un accesoriu până în anul..."