Se închid granițele pentru cinci săptămâni! Unde s-a luat decizia

Author: Denisa Avram
Actualizat: 19 iul 2022, 05:45
Guvernul olandez anunta masuri stricte anti-Covid

Autoritățile olandeze au luat măsuri stricte împotriva pandemiei. Țara își va închide granițele, timp de cinci săptămâni.

Țările de Jos intră în carantină timp de cinci săptămâni. În această perioadă granițele vor fi închise. Această măsură este cea mai dură de la debutul pandemiei. Premierul olandez a declarant că acțiunea a devenit necesară din cauza numărului mare de îmbolnăviri, care au înregistrat o creștere bruscă. Bilanţul deceselor a depăşit 10.000.

Cum au reacționat olandezii?

Premierul Mark Rutte a subliniat importanța închiderii granițelor timp de cinci săptămâni.

Strigăte şi fluierături au putut fi auzite în timpul discursului său. "Nu avem de-a face cu o simplă gripă aşa cum cred oamenii din spatele nostru", a comentat prim-ministrul, cu referință la protestatari.

Deși populația este nemulțumită, măsurile vor intra în vigoare zilele următoare și vor dura până pe 19 ianuarie.

Ce măsuri se impun?

Cetățenii vor trebui să rămână în acase în următoarea perioadă, și să primească în vizită maximum două persoane pe zi.

Premierul olandez le-a cerut tuturor să-și reducă ieşirile și să nu călătorească în străinătate.

Magazinele neesențiale, de la care fac excepție supermarketurile, magazinele alimentare și a farmaciile, vor fi închise începând de astăzi. De miercuri, școlile se vor închide și ele. Muzeele, cinematografele, sălile de spectacole şi sălile de sport, vor fi, de asemenea, închise.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Starea de alertă s-a prelungit! Care sunt restricțiile obligatorii impuse

Locația de unde a fost oferit discursul prim ministrului este, de asemenea, demnă de luat în considerare. Acesta s-a adresat populației din biroul său, folosit de obicei doar pentru anunţurile foarte solemne. Majoritatea măsurilor luate până acum au fost anunţate într-o simplă sală de conferinţe de presă.

Restricțiile anunţate sunt cele mai severe de la începutul pandemiei. În martie, Olanda a aplicat un model de "izolarea inteligentă" și a menținut, astfel, deschise magazinele, deşi şcolile au fost închise.

De la începutul pandemiei, în Olanda, s-au înregistrat în total peste 600.000 de cazuri, de infectări cu COVID-19 și 10.000 de decese artibuite virusului. Măsurile vin după ce duminică, 13 decembrie, membrii guvernului olandez s-au întâlnit pentru a elabora o strategie mai dură, pentru stoparea pandemiei.

Citeste si: Noi restricții în mall-uri și supermarketuri, inclusiv în Capitală!

 

 

Taguri: