Se închid restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc. Unde sunt valabile restricțiile?

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 04 ian 2021, 09:52
În județul Ilfov au fost adoptate noi restricții
Sursa: unsplash

Noi restricții severe la început de an. Unde se închid din nou restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc și pentru ce perioadă de timp?

Deși s-a testat mai puțin în ultimul interval de timp, având în vedere zilele libere, rata de infectare cu noul coronavirus a crescut în anumite zone ale țării, motiv pentru care autoritățile au luat decizia de a impune noi restricții. În ce județ se aplică măsurile?

Până când vor fi închise restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc?

După ce rata de infectare cu noul coronavirus a crescut semnificativ în județul Ilfov, devenind astfel cea mai mare din toată țara, autoritățile au decis să adopte un nou set de restricții, de această dată mult mai severe. Astfel, restaurantele, cafenelele, teatrele și sălile de jocuri de noroc se închid din nou, măsura fiind luată duminică de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Autoritățile din Ilfov au anunțat că începând de duminică, 3 ianuarie 2021, activitatea tuturor restaurantelor, cafenelelor, sălilor de jocuri de noroc, cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte se suspendă, având în

vedere că rata de infectare cu noul coronavirus este de 4.28 la 1000 de locuitori. Noile restricții vor fi în vigoare până pe data de 17.01.2021, ora 20:00.

Citeste si: Un alt profesionist din domeniul medical s-a stins din pricina Covid-19! Avea numai 41 de ani

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Având în vedere că în Județul Ilfov rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori, respectiv 4.28/1000 locuitori, măsura se aplică pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 03.01.2021 ora 20:00 și până în data de 17.01.2021 ora 20:00, la nivelul județului Ilfov, pentru localitățile în care nu este instituită carantina zonală.”, se arată în decizia autorităților din Ilfov, potrivit digi24.ro .

Deși toate restaurantele și cafenelele vor fi închise în perioada următoare în județul Ilfov, cele aflate în interiorul hotelurilor, pensiunilor sau unităților de cazare își vor putea desfășura în continuare activitatea, însă doar pentru persoanele cazate în interiorul acestora. Noile restricții au fost impuse pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Citeste si: Persoanele care refuză vaccinarea vor fi discriminate? Răspunsul lui Raed Arafat

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.