Se închid școlile de luni în România! Ce unități de învățământ sunt vizate

Author: Lavinia Medrea

Se închid școlile de luni în România! Ce unități de învățământ sunt vizate

Sursa: PixaBay

Numărul cazurilor de COVID-19 s-a redus semnificativ în rândul școlarilor dar, din păcate, mai există unități de învățământ care sunt nevoite să-și mute activitatea în sistemul online.

Câteva școli din România se închid luni din cauza focarelor de COVID-19. Scăderea infectărilor în rândul elevilor este în scădere încă din 28 februarie, motiv pentru care a scăzut și numărul de școli care își fac activitatea online. Din păcate, sunt câteva unități de învățământ care fac excepție.

Câteva școli din România se închid luni din cauza focarelor de COVID-19

Potrivit raportărilor centralizate, la finalul săptămânii 28 februarie – 4 martie, 18 unități de învățământ și 315 de clase/grupe aveau activitatea în online.

Numărul maxim de elevi care pot sta într-o clasă va crește dacă cei înscriși peste limită sunt ucraineni, conform unui proiect de ordonanță de urgență anunțat de Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu. Măsurile sunt  „pentru cuprinderea tuturor copiilor, cetățeni ucraineni, în sistemul de învățământ preuniversitar românesc”.

Citeste si: Elevii pot participa la orele online doar dacă sunt infectați cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de către autorități

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Conform prevederilor proiectului de OUG pentru modificarea și completarea unor acte normative în vederea  instituirii unor măsuri de sprijin și asistență umanitară se va acorda o excepție de la prevederile art.

63 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, astfel încât elevii ucraineni să poată fi integrați în grupe/clase indiferent de efectivele de elevi”, se precizează în adresa nr. 9109/04.03.022.

Copiii ucraineni se vor putea înscrie în orice clasă din România ca „audienți”, a mai transmis Ministerul Educației.

Citeste si: Se micșorează vacanță de vară și se adaugă două vacanțe pentru elevi! Cum va arăta noua structură a anului școlar

În documentul oficial primit de inspectoratele școlare se precizează că, în contextul „conflictului militar” din Ucraina,  „în vederea respectării dreptului la educație și al egalității de șanse, elevii ucraineni sosiți pe teritoriul României vor putea fi înscriși în grupe/clase/formațiuni de studiu din unitățile de învățământ preuniversitar ca audienți în conformitate cu prevederile art 125, alin. 2) din Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar aprobat prin Ordinul MEN nr.

5447/2020, cu modificările și completările ulterioare”.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?