Încă șase unități de învățământ au revenit la regimul online. Este vorba despre Colegiul Economic „Virgil Madgearu” şi Şcoala gimnazială „I. Gh. Duca”, care își mută activitatea în online până pe 6 februarie, școlile gimnaziale nr. 195 şi nr. 115, care își mută activitatea în online până pe 7 februarie, respectiv 9 februarie, Liceul Teoretic „Ion Barbu” şi Şcoala gimnazială „Constantin Brâncuşi”, care își mută activitatea în online de joi până pe 7 februarie, respectiv 9 februarie.
Școlile revin la regimul online. Din ce în ce mai mulți elevi se infectează cu COVID-19
Hotărârea CMBSU propune revenirea elevilor Colegiului Național „I.L. Caragiale” la ore fizic, începând de miercuri. De asemenea, Colegiul Național I. L. Caragiale a fost prima școală din București care a trecut în regim online din cauza numărului de infectări cu COVID-19 în rândul profesorilor și al elevilor.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Ministrul Educaţiei spunea miercuri, după şedinţa de guvern, că dacă ne uităm la ultimele raportări, la nivel naţional sunt 27.000 de elevi infectaţi cu COVID-19 şi peste 7.000 de oameni din personalul de învățământ.
Cât despre creșterea cazurilor de infectări din şcoli, Sorin Cîmpeanu a spus că în alte ţări, precum Franța, sunt sisteme de învăţământ în care cursurile nu se fac online, chiar dacă există 350.000
- 400.000 de infectări zilnice și chiar dacă există şapte, opt sau zece elevi infectaţi cu COVID-19 într-o clasă.„În România, pe baza unor considerente epidemiologice, ce ţin de rata de vaccinare, de respectare a regulilor şi mai mulţi factori, s-a decis că este totuşi necesar, mai ales că definiţia unui focar se referă exact la apariţia a trei cazuri”, a spus Sorin Cîmpeanu.