Se închid școlile din cauza facturilor uriașe la căldură! Timișoara este într-o situație critică și din cauza cazurilor de COVID-19

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 26 oct 2022, 05:30

Se închid școlile din cauza facturilor uriașe la căldură! Timișoara este într-o situație critică și din cauza cazurilor de COVID-19

Sursa: PixaBay - edit KANAL D

Mai multe școli din Timișoara pot trece în regim online din cauza frigului din sălile de clasă. Furnizorul de căldură are datorii și, pe lângă asta, cazurile de COVID-19 cresc.

Colegiul ”Henri Coandă” şi cei de la Liceul de Arte Plastice din Timişoara au revenit la regimul online ieri, 25 ianuarie 2022, din cauza lipsei de căldură din clase. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului Timiş au transmis că și în alte școli din Timişoara ar fi probleme cu căldura. Problema vine de la Colterm, care are datorii mari la furnizori.

Școlile din Timișoara se închid din cauza lipsei de căldură și a cazurilor de COVID-19

„Mai sunt semnale că temperatura este scăzută şi la alte unităţi de învăţământ, în principal la cele din cadirile istorice. Pot apărea probleme la Liceul Pedagogic, Liceul Obradovici, Liceul Alimentar, deşi nu e clădire istorică. Mai erau probleme la Liceul Lenau, dar ei au intrat în online din cauza îmbolnăvirilor cu COVID. Sunt mai multe unităţi de învăţământ unde este frig. Mai ales că azi-noapte a fost foarte frig, sperăm ca directorii să ia măsurile cele mai bune.

Eu am solicitat monitorizarea temperaturilor în clase. Fiind aşa frig, în lipsa agentului termic, nu se mai aerisesc clasele şi apar alte probleme”
, a transmis Cosmin Hogea, inspector general adjunct al ISJ Timiş.

Citeste si: Austria a introdus vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie pentru toți adulții! Legea va intra în vigoare pe 4 februarie

Colterm a scăzut temperatura de plecare a agentului termic în reţea de peste o săptămână, astfel că în apartamente, şcoli şi spitale temperaturile au ajuns la 12-16 grade, în condiţiile în care, marţi dimineaţă, la Timişoara erau

-10 grade afară.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

De asemenea, peste 500 de minori au fost infectați cu COVID-19, în judeţul Timiş, în ultimele două zile.

Conform datelor transmise de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, în ultimele 24 de ore au fost raportați 236 de minori infectați cu COVID-19, după ce luni alţi 280 de minori au fost infectați cu COVID-19.

Citeste si: Școala online începe de săptămâna viitoare. Ministerul Educației a anunțat ce categorii de elevi se întorc la orele online

Cele mai multe cazuri au fost găsite la Colegiul Naţional Bănăşean Timişoara (32 de cazuri), la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” Timişoara (25 de cazuri) şi la Colegiul Naţional  „Constantin Diaconovici-Loga” Timişoara (20 de cazuri confirmate).

„Sunt mai multe unităţi de învăţământ unde este frig.

Mai ales că azi-noapte a fost foarte frig, sperăm ca directorii să ia măsurile cele mai bune. Eu am solicitat monitorizarea temperaturilor în clase. Fiind aşa frig, în lipsa agentului termic, nu se mai aerisesc clasele şi apar alte probleme”, a transmis Cosmin Hogea, inspector general adjunct al ISJ Timiş.

 

Taguri:

Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?