Se inchid scolile? Monica Anisie a spus clar. Cand se trece la scenariul rosu?

Author: Diana Tilă
Actualizat: 16 oct 2020, 12:55
Monica Anisie a spus cand se trece la scenariul rosu in scoli

Numarul de infectari cu noul coronavirus a crescut foarte mult in ultimele zile. Astfel, Ministerul Educatiei se pregateste de scenariul rosu in scolile din Capitala.

Romania este in alerta, dupa ce numarul de cazuri cu noul coronavirus a crescut in ultimele zile.  Drept urmare, Ministerul Educatiei se pregateste de scenariul rosu in scolile din Capitala.

Anuntul facut de Monica Anisie

Pandemia de coronavirus continua sa faca ravagii in Romania. Atat numarul de infectari cu COVID-19 cat si numarul persoanelor decedate creste in fiecare zi. La Terapie Intensiva, medicii abia mai fac fata solicitarilor.

Astfel, Monica Anisie a declarat ca Ministerul Educatiei se pregateste de scenariul rosu.

„La nivelul municipiului București într-adevăr ne pregătim pentru scenariul roșu, dacă se atinge indicele de 3 la mie, așa cum se știe. De aceea, săptămâna aceasta am solicitat prefectului de București să avem o întâlnire să ne pregătim pentru scenariul roșu”, a declarat Monica Anisie.

Cand vor ajunge tabletele in scoli

La nicio scoala din Capitala nu ajunsesera pana acum tabletele de la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti. Monica Anisie a mers la depozitul unde se afla tabletele pentru elevi si a dat asigurari ca vor fi distribuite joi in toate sectoarele. Ministrul Educatiei a spus ca institutia sta de aproape doua saptamani cu cele 8.000 de tablete in depozit.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

"Tabletele vor ajunge azi în toate sectoarele din municipiul București. În sfârşit au plecat de la depozit către unităţile de învăţământ. Deja Sectorul 2 a fost şi şi-a luat tabletele necesare pentru unităţile de învăţământ. Sectorul 4 este prezent aici. În curând, în toate unităţile de învăţământ din toate sectoarele vor fi transmise aceste tablete. În curând însemnând astăzi. Ţin să precizez faptul că, în depozitul de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, aceste tablete – este vorba despre 8.057

de tablete – au venit din data de 26 septembrie”, a mai spus Monica Anisie.

Întrebată de jurnalisi de ce nu au ajuns tabletele de la ISMB pana acum in scoli, Monica Anisie a spus:  „Ca urmare a întâlnirii pe care am avut-o la Prefectură și a celei de ieri de la   Inspectoratul Municipal, am aflat că nu s-a realizat acest lucru din cauză că au fost şi câteva probleme de comunicare între inspectorul școlar general și ceilalți inspectori, dar și o problemă epidemiologică.

Au fost diagnosticați mai mulți colegi inspectori cu COVID și a trebuit să rămână în izolare și în carantină”.

In ceea ce priveste distributia tabletelor pentru elevii din toate judetele tarii, subsecretarul de stat Jean Badea a explicat ca din cele 82.000 de tablete pentru care deja s-a semnat contract, 26.000 sunt deja distribuite in 4 judete.

" Este vorba despre Argeş, Mureş, Prahova şi parţial judeţul Ilfov. În

cea de-a doua etapă s-au semnat deja contractele pentru achiziţia a încă 108.000 de tablete, care vor pleca în următoarea perioadă către inspectoratele şcolare şi ulterior către elevi iar în cea de-a treia etapă este vorba de cele două loturi care au rămas neacoperite. Suntem deja în stadiul evaluării ofertelor", a declarat Badea.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?