Se închid și aceste spații începând de astăzi! Decizia autorităților afectează o mulțime de români

Autor: Amalia Georgescu
Autoritățile au explicat ce se înțelege prin terasă izolată termic
Sursa: unsplash

Noile măsuri luate de autorități pentru a ține sub control pandemia de coronavirus au stârnit furia românilor, în special a celor care au afaceri ce sunt afectate de noile restricții.

Numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut alarmant în ultima săptămână, acesta fiind motivul pentru care au fost impuse noi restricții în toate zonele țării. Nu a fost instituită starea de urgență, însă autoritățile au găsit alte metode prin care să reducă, pe cât posibil, riscul de râspândire a noului coronavirus.

Ce se întâmplă cu terasele izolate termic după data de 9 noiembrie?

România se află în stare de alertă, iar pentru o perioadă de 30 de zile au fost impuse mai multe restricții. De la debutul pandemiei de coronavirus în România și până în prezent, cei care dețin afaceri în domeniul HoReCa au fost printre cei mai afectați de restricțiile impuse de autorități. Numărul mare de îmbolnăviri a dus la închiderea restaurantelor, barurilor și cafenelelor, astfel că mulți dintre cei care au astfel de afaceri s-au reorientat, alegând să amenajeze terase în care să își desfășoare în continuare activitatea.

Citeste si: Nelu Tătaru, suprins cum petrece la restaurant fără să respecte măsurile anti-COVID-19

Astfel, în mai multe zone ale țării au apărut terasele izolate termic, însă acum, nici aceste spații nu vor mai putea funcționa. Raed Arafat a precizat că astfel de terase în care există pereți de sticlă sau din alte materiale, gândiți pentru a păstra căldura, nu vor mai putea funcționa, ele fiind considerate spații închise, ceea ce înseamnă că în interiorul lor coronavirusul se poate răspândi cu ușurință.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru a nu exista confuzii, autoritățile au explicat încă o dată ce se înțelege prin termenul de „terasă”, astfel încât totul să fie foarte clar.

„Unele terase, chiar dacă sunt în afara spațiului închis al unui restaurant, au devenit și ele închise. S-a pus sticlă, diferite tipuri de pereți pentru a păstra căldura. Dar ele devin spații închise. Se aplică regula spațiilor închise din restaurante, care rămane valabilă.”, a spus șeful DSU, Raed Arafat, citat de digi24.ro .

Începând cu data de 9 noiembrie, românii sunt obligați să poarte masca de protecție în toate spațiile publice, școlile din țară funcționează în sistem online, iar circulația pe timp de noapte, între 23-5 este interzisă, acestea fiind

doar o parte dintre restricțiile impuse de autorități.

Citeste si: De ce au impus autoritățile restricții în intervalul 23:00-5:00? Raed Arafat, noi precizări: „Explicația este următoarea...”

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.