Se închid toate școlile din Ilfov, după ce incidența infectărilor în județ a trecut de 15 la mie. Măsura intră în vigoare de luni

Author: Loredana Dobre
Actualizat: 04 aug 2022, 05:00

Toate școlile din județul Ilfov se vor închide începând de luni.

Începând de luni, 18 septembrie, toate școlile din Ilfov vor trece în format online, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Ilfov. Măsura a fost luată în calcul după ce incidența în județ a depășit pragul de 15 cazuri la mia de locuitori, în unele localități atingând valoarea de 20 la mie.

Se închid școlile din județul Ilfov, din cauza exploziei de cazuri noi de Covid-19

Rata de infectare în județul Ilfov a ajuns la 15,48, iar în unele localități a trecut de 20 la mie. Spre exemplu, în Corbeanca este de 21,75 la mie și în Domnești incidența a ajuns la 19,05 la mia de locuitori.

În aceste condiții, șeful DSP Ilfov, Teodor Gabriel Negulescu, a cerut Inspectoratului Şcolar Ilfov închiderea tuturor şcolilor din judeţ pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade, în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19,  notează News.ro.

Citeste si: Bilanț coronavirus 13 octombrie 2021: Un nou record de pacienți la ATI! Peste 15.000 de cazuri noi și aproape 400 de decese!

El spune că are promisiune din partea Inspectoratului că acest lucru se va întâmpla de luni,18 octombrie. „Noi trebuie să luăm nişte măsuri pentru limitarea răspândirii virusului Sars- CoV -2, iar rata de infectare la nivelul judeţului Ilfov la data de 13, astăzi, este de 14, 49, în creştere.

15 localităţi din totalul de 40 au la această dată valori de peste 15 la mie, avem şi cu 20 incidenţă. 

Creşterea zilnică a cazurilor, în rândul cadrelor didactice şi al elevilor, este progresivă. Astăzi s-a făcut propunerea de suspendare a activităţii, a fost trimisă la Inspectoratul Judeţean Ilfov, am luat legătura cu doamna Adriana Stoica, inspectorul şcolar, vineri se vor face comisiile de CA şi de luni avem promisiunea că se vor închide cursurile la Ilfov”, a afirmat şeful DSP Ilfov.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Strigătul de ajutor al medicilor din București, după ce incidența a trecut de 15 la mie. „Ne mor pacienți tineri, ajung copii la ATI. Suntem la răscruce!”

Direcția de Sănătate Publică Ilfov propune o perioadă de 14 zile, începând cu data de 18 octombrie, în care elevii să facă cursurile online, cu posibilitatea prelungirii, în funcţie de rata incidenţei

„Dacă avem scăderi, vom relua cursurile, şi eu am doi copii care nu vor să mai stea acasă. Mi-au spus: ”Tati, ne-ai distrus copilăria, de doi ani suntem acasă, nu am mers la şcoală”. Au terminat clasa a 11-a şi a 12-a fără să meargă la şcoală”, a mai spus Teodor Gabriel Negulescu. 

Citeste si: Se închid școlile de astăzi sau nu? Iată anunțul Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

Autoritățile au transmis că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.733 de cazuri noi de COVID-19 la nivel national. În același interval, alte 390 de persoane au decedat din cauza bolii, în timp ce 1.676 de pacienți se află în stare gravă la Terapie Intensivă.

 

SURSE: News.ro