Se intampla in Romania anului 2014! Copiii care traiesc in grajd, mai rau decat animalele

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 mar 2017, 19:44

Traiesc mai rau decat animalele, de ani de zile! Sapte copii isi duc traiul intr-un grajd, la un loc cu calul.

Autoritatile s-au dus, i-au vazut si au plecat fara sa faca nimic. Nici macar un telefon nu au dat la Protectia Copilului! Asistentii sociali au venit dupa ce o echipa a Stirilor Kanal D le-a povestit chinul prin care trec cei mici.

Dorm unii peste altii, intr-o camera neincalzita, cu peretii mucegaiti si geamul spart. Un bustean arde in soba din lut, dar, nu reuseste sa faca fata frigului care intra in camaruta prin toate ungherele.

Sapte copii isi duc zilele sub acelasi acoperis cu animalele.

Pana si calul, tinut in camera alaturata, pare mai bine ingrijit. Are nutret, apa si e ferit de frigul de-afara. Bietii copiii sunt bolnavi si murdari. Nu se plang. S-au obisnuit cu lipsurile. S-au nascut in mizerie si asa au crescut pana acum.

Nu stiu sa spuna cand si ce au mancat ultima data, iar la scoala merge doar unul dintre ei.
Aceasta fetita are noua ani si statura unui copil de trei. Nu vorbeste si nici nu da semne ca ar mai creste. Are nevoie de ingrijiri medicale, dar, cine sa o duca la spital?!

Parintii micutilor spun ca fac tot ce le sta in putere ca sa-i ingrijeasca: desi nu muncesc si traiesc din ajutorul social. Culmea e ca soarta acestor copii care traiesc in grajdul de la marginea satului nu este deloc necunoscuta autoritatilor.


Altfel spus, pana acum nu au facut nimic pentru ca au crezut ca se poate si mai rau! Asistentii sociali au venit si ei la fata locului, abia dupa ce noi le-am aratat in ce mizerie cresc micutii.

Am plecat de la primarie, inapoi la asa-zisa locuinta a familiei. Daca in urma cu o zi ne-au aratat in ce mizerie traiesc si incercau sa ne convinga ca au nevoie de ajutor, astazi au schimbat foaia: "Venisera cei de la Protectia Copilului, ca sa-mi ia copiii, ca nu am conditii.
Si le-am spus foarte clar: Iesiti afara de aici!(...) Dati 10 mii de euro si filmati!".

Dupa 15 ani in care niciun edil nu a vazut in ce grajd locuiesc bietii copiii, primaria promite, acum, ca-i va muta in casa noua. Intre timp, cei de la Protectia Copilului analizeaza cazul.
##VIDEO125925##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 


Recent, Bianca Drăgușanu a explodat pe rețelele sociale, pentru că a primit amendă pentru o încălcare legată de parcarea bolidului său de lux.