Se lupta sa traiasca! Micutul sufera de o boala rara din cauza careia capul sau nu creste. Doctorii i-au montat ARCURI in craniu pentru a face loc creierului FOTO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 31 oct 2020, 13:50

Un baietel in varsta de un an si 7 luni din Marea Britanie sufera de o boala genetica extrem de rara, care ii va influenta toata viata.

Coban Sykes s-a nascut fara partea moale a craniului, care in mod normal permite acestuia sa se adapteze in functie de cresterea creierului. Boala, cunoscuta sub numele de sindromul Muenke, afecteaza doar unul din 30.000 de copii.

 

Curajosul micut a suferit o interventie chirurgicala de 4 ore saptamana trecuta, prin care presiunea pe care craniul o exercita asupra creierului a fost eliberata.

 

Medicii practic i-au desfacut craniul si i-au montat un fel de arcuri intre oase, pentru a suplini lipsa de elasticitate a acestora.

Baietelul s-a ales cu 85 de copci in crestetul capului.

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

Inainte de a-l aduce acasa din spital, parintii au avut grija sa puna bureti peste tot in casa, pentru ca micutul sa nu se raneasca la cap in cazul in care va cadea.

 

Coban va trebui sa sufere mai multe interventii chirurgicale de acest gen pe masura ce va creste. In lipsa tratamentului ar putea ramane fara vaz si auz.

 

"S-a nascut cu aceasta afectiune. Noi am sperat ca nu se va ajunge la operatie insa incepuse sa nu mai vada bine si a trebuit sa actionam. A trebuit sa acoperim toata casa in bureti, pentru ca cea mai mica lovitura i-ar putea provoca probleme serioase.

Casca de protectie nu este o optiune, pentru ca craniul sa practic se misca. I-ar face rau. Capul lui este practic ca un burete", spune mama baiatului.