Se majorează salariile cu 8% de la 1 ianuarie 2022! Decizia a fost luată astăzi. Iată ce categorie de angajați este vizată

Author: Lavinia Medrea

Se majorează salariile cu 8% de la 1 ianuarie 2022! Decizia a fost luată astăzi. Iată ce categorie de angajați este vizată

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Ministerul de Finanțe a hotărât astăzi majorarea cu 8% a salariilor de la 1 ianuarie, în ședința de Guvern, pentru cadrele didactice.

Salariile cadrelor didactice vor fi mărite cu 8% de la 1 ianuarie, după ce s-ar fi hotărât, inițial, să aibă veniturile înghețate.

Se măresc salariile profesorilor! Cât vor primi de la 1 ianuarie 2022

Conform OUG, „prin excepție de la alin. (1), pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, începând cu data de 1 ianuarie 2022 salariile de bază se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021”.

Citeste si: Vești bune pentru parinti! Guvernul a aprobat creștera alocațiilor pentru copii. Câţi bani vor primi copiii de la 1 ianuarie 2022

Pentru că Ministerul Finanțelor  a anunțat inițial înghețarea salariilor profesorilor în 2022, măsura a fost schimbată, deoarece profesorii au amenințat cu grevă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

La începutul ședintei de Guvern, Nicolae Ciucă a declarat că va fi acordat cel mai mare buget de investiții din ultimii 32 de ani.

Premierul a transmis că pe agenda discuțiilor vor exista două proiecte importante, care aparțin pachetului legislativ ce va sta la baza bugetului pe anul 2022.

Citeste si: Românii care nu plătesc la timp impozitele riscă să fie sancționați cu închisoare de la 1 la 5 ani. Potrivit unui nou proiect de lege

„Astăzi avem pe masa de lucru ordonanța de urgență privind principalele măsuri bugetare și proiectul de lege privind plafoanele de cheltuieli.

Din discuțiile pe care le-am avut și dezbaterile la nivelul fiecărui minister a reieșit angajamentul ferm al Guvernului României pentru a pregăti și elabora un buget echilibrat și responsabil, fundamentat pe trei coordonate: protejarea veniturilor populației și sprijinirea persoanelor cu venituri mici sau ce aparțin unor categorii vulnerabile, care au cea mai mare nevoie de susținere”, a declarat Nicolae Ciucă.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?