Se plimbă cu bebeluși din cârpe în brațe și strâng într-o zi cât muncesc alții în mai multe. Modalitățile prin care mamele cerșetoare strâng mici averi

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 06 oct 2023, 05:30

Laptele despre care acestea spuneau că este scump era „destinat” unor bebeluși din cârpe

Sursa: Observatornews.ro

Cerșetoarele își perfecționează metodele de la un an la altul, iar, printre cele mai inspirate, se numără chiar cele pretind că sunt mame.

Cerșetoarele care vor să se asigure că impresionează lumea și că se întorc cu și mai mulți bani acasă plimbă cu ele păpuși din cârpe, pretinzând că sunt copiii lor și că au nevoie de „bani pentru lapte”.

Cerșetoarele care fac bani cu ajutorul unor păpuși din cârpe pe post de bebeluși

Polițiștii locali din Sectorul 6 nu s-au lăsat impresionați și au vrut să vadă și ei bebelușii pentru care cerșetoarele pretind că strâng bani, când mare le-a fost mirarea să vadă că, de fapt, laptele despre care acestea spuneau

că este scump era „destinat” unor bebeluși din cârpe.

Conform observatornews.ro, polițiștii și-au dat seama că cerșetoarele nu aveau bebeluși adevărați în brațe, atunci când au descoperit cârpe îndesate în salopete de copii. Printre mașini, în mijlocul intersecției de la Grozăvești, astfel de „mame amărâte” se plângeau că nu au bani de mâncare.

Prin intermediul unui comunicat de presă, oamenii legii au atras atenția în legătură cu acest fenomen, deoarece multe persoane se lasă impresionate de poveștile cerșetoarelor.

Citește și: Motivul pentru care primarul unei comune din Bacău a tăiat salariile angajaților cu până la 1.500 de lei: „Facem o economie”

Mai mult decât atât, oamenii legii au dat și amenzi persoanelor prinse că au făcut acest lucru, demonstrând, încă o dată, că cerșitul a ajuns o adevărată meserie și că, în unele cazuri, chiar aduce sume frumoase de bani.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cerșetoare, prinsă într-una dintre cele mai aglomerate intersecții din Capitală

Dacă tot s-au chinuit să îndese cârpele în hainele de copii, măcar efortul să fie răsplătit cu o sumă frumușică strânsă la final de zi, motiv pentru care s-a ales un loc intens circulat: intersecția Cotroceni cu Piața Leu.

De ce ții copilul în frig? Vrei să te ajute cineva de la DGASPC?”, a întrebat-o un șofer pe una dintre mamele unei grămezi de cârpe.

„Nu, nuu, îmi trebuie doar bani pentru lapte”, a spus aceasta imediat, conform comunicatului de presă al poliției.

Mai mult decât, acest fenomen a ajuns să fie la modă printre cerșetoare. Potrivit aceluiași comunicat, în mai multe zone din Sectorul 6, ieri, 5 ianuarie, alte trei cerșetoare au fost prinse apelând la această modalitate, iar numărul lor crește, dacă le punem la socoteală și pe cele din săptămânile trecute.

Citește și: Când intră pensiile pe card în ianuarie 2023: Ce majorări se aplică începând din această lună?

Amenda este de 200 de lei, iar oamenii legii susțin că aceste femei, deși sunt „în putere” și „pot munci”, nu permit să fie ajutate și preferă să stea cu mâna întinsă.

În anul 2022, doar în Sectorul 6 au fost date amenzi în valoare de 45.450 de lei pentru 291 de sancțiuni pentru cerșit.