Se plimba pe o campie inverzita, cand a dat peste un covor plutitor de iarba. I s-a parut distractiv, dar cand a realizat ce se ascunde in pamant, i s-au inmuiat genunchii de frica! "Sa ne indepartam URGENT, nu suntem in siguranta"

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 15 sep 2020, 16:15

Campiile friguroase ale Siberiei devin atractii pentru pasionatii fenomenelor misterioase.

Printre aceste fenomene, se numara bulele de iarba, adica zone in care iarba pare ca pluteste, asemeni unui covor zburator. De obicei, aceste zone sunt circulare si au cativa metri in diametru.

Videoclipul de mai jos a fost filmat de o echipa de cercetare care s-a deplasat in zona pentru a analiza situatia. Se pare ca aceste pungi sunt provocate de incalzirea globala. Temperatura in Siberia creste, solul inghetat de mii de ani se dezgheata si gazul metan captiv in solul inghetat se ridica in atmosfera.

In anumite zone, cu vegetatie deasa, gazul devine captiv in pungi sub stratul superficial de vegetatie.

Desi par amuzante, acestea sunt periculoase. Nu de putine ori au explodat. In plus, eliberarea gazelor in atmosfera amplifica efectul de sera, care ridica temperatura globala si, astfel, favorizeaza eliberarea altor cantitati de metan din solul arctic.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 

 

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.