Se plimba pe plaja, cand a descoperit o sticla cu un bilet in interior. Nu i-a venit sa creada de cand plutea mesajul. Uite ce scria in sticla

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 05:21

Intamplarea va aparea in celebra Carte a Recordurilor.

Marianne Winkler, un fosta angajata a postei germane, pensionata, se afla in vacanta cu sotul ei, Horst, cand a vazut o sticla neobisnuita ce pluta in apropierea tarmului, in insula germana Amrum. Prin sticla transparenta, a vazut un biletel care scria "Sparge sticla".

"Am incercat sa scoatem mesajul din sticla, dar nu am reusit, asa ca am facut ce scria pe bilet",
a povestit femeia.

In interior, au gasit un mesaj scris in engleza, germana si olandeza.

Textul cerea gasitorului sa completeze cateva date despre locul in a gasit sticla, apoi sa o returneze Asociatiei Biologice Marine din Plymouth, Marea Britanie. Orice  facea asta urma sa fie recompensat cu un siling.

Membrii Asociatiei au fost uimiti de descoperire. Sticla respectiva facea parte dintr-un lot de 1020 de sticle eliberate in Marea Nordului intre 1904 si 1906, in cadrul unui proiect de cercetare a curentilor marini si a migratiei pestilor.
Majoritatea sticlelor au fost recuperate in decurs de cativa ani.

Asociatia si-a respectat promisiunea si le-a trimis celor doi pensionari plata promisa, un siling. In plus, Marianne si Horst urmeaza sa apara in Cartea Recordurilor pentru cel mai vechi mesaj descoperit intr-o sticla.

Preview photo credit: Olaf Schlüter

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: