Se plimba pe plaja, in picioarele goale, cand a zarit in nisip dintii astia ca de ferastrau si doi ochi care il pandeau. E socant ce a gasit dupa ce si-a facut curaj sa dea la o parte nisipul cu un bat

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 15 sep 2020, 01:15

Descoperirea a fost facuta de un surfer pe o plaja din statul american Virginia si a fost postata imediat pe Facebook.

Iata inca o dovada ca adancul oceanului poate fi un loc inspaimantator. Creatura din fotografia de mai jos traieste, de obicei, in adancuri insa, ocazional, unele exemplare ajung in apele putin adanci din apropierea plajelor.

 

Fiorosul peste face parte din familia Uranoscopide, pesti ce au corpul alungit, conic, turtit dorso-ventral in regiunea anterioara si slab comprimat lateral în regiunea posterioara. In ciuda aspectului fioros, aplificat d e gura mare cu dinti ascutiti, acestia sunt inofensivi pentru oameni.

 

 

Sta, de obicei, pe fund, ingropandu-se in nisip; isi roteste ochii, ca un cameleon, in toate partile si scoate din cand in cand din gura o excrescenta filiforma, fixata pe partea interna a mandibulei, lunga de 2,0-2,5 cm, care ii serveste pentru a atrage prada, pe care o apuca fara a ieşi din nisip.

Se hraneste cu pui de peate, pesti mai mici, moluste, alge şi plante. 

 

By Canvasman21 at the English language Wikipedia, CC BY-SA 3.0, Link

Pe litoralul romanesc al Marii Negre traieste o singura specie din aceasta familie, ce poarta numele de "bou-de-mare".

 

De la Danvasilis- Operă proprie, CC BY-SA 3.0, Link

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.