Se poate transmite coronavirusul prin colete și scrisori? Răspunsul lui Raed Arafat

Author: B.H.

După ce la o firmă de curierat din România au apărut mai multe cazuri de coronavirus s-a pus întrebarea dacă virusul se poate transmite prin intermediul coletelor și scrisorilor. Iată care este părerea lui Raed Arafat.

Mai mulți angajați ai unei firme de curierat din România au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, lucru care a strânit îngrijorarea oamenilor, având în vedere că tot mai multe persoane au făcut comenzi online în această perioadă, tocmai pentru a reduce la minimum riscul de infectare cu coronavirus. În acest context, Raed Arafat a făcut câteva recomandări pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Citeste si: Profetia despre pandemia cu coronavirus, scrisa cu lux de amanunte de un medium, in urma cu 12 ani. Ce ne asteapta

Se poate transmite coronavirusul prin colete și scrisori? Răspunsul lui Raed Arafat

După ce au apărut cazuri de infectare cu coronavirus în rândul personalului unei firme de curierat, oamenii s-au întrebat dacă nu există riscul ca virusul să se transmită prin intermediul coletelor sau scrisorilor.

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat că riscul de a lua virusul în acest fel este unul scăzut, dar că cei care primesc pachete în această perioadă trebuie să fie foarte atenți la interacțiunea cu persoanele care le livrează. Astfel, în această situație, igiena joacă un rol foarte important.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Întrebat dacă este nevoie ca scrisorile sau coletele să fie dezinfectate de cei care le primesc, Raed Arafat a menționat că acest lucru nu este necesar, dar că după ce au intrat în

posesia lor, oamenii ar trebui să se spele foarte bine pe mâini, în acest fel putând să reducă riscul de a se infecta cu noul coronavirus.

Citeste si: Ce presupune prelungirea starii de alerta si la ce sa ne asteptam de saptamana viitoare

"Rămâne riscul minimal în aceste situații, nu putem vorbi de un risc major sau unul care să creeze îngrijorări.

Riscul prin colete să se transmită ceva este minimal și foarte multe țări au continuat activitățile de curierat și de poștă. Mai mare riscul este dacă te întâlnești cu cineva, dacă există un schimb de aerosoli, care este de fapt modalitatea de transmitere a virusului, dar nu prin colet. Este bine după ce ai manipulat coletul și ai deschis ambalajul să te speli bine pe mâini, adică să te dezinfectezi ca persoană, iar ambalajul să fie aruncat.
Cred că va fi foarte greu să dezinfecteze coletele și plicurile, dar după ce le-ai maipulat este foarte bine să te speli pe mâini."
, a spus Raed Arafat, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Doliu în lumea muzicii românești. A murit Gigi Marga