Se prelungește carantina până la mijlocul lunii octombrie! Locuitorii Canberrei au fost nevoiți de o lună să stea în case după ce a fost confirmat primul caz de COVID-19 în oraș.
Se prelungește carantina până la mijlocul lunii octombrie! Cât de periculoasă este tulpina Delta
Andrew Barr, șeful de guvern al Teritoriului Canberriei, a transmis că autoritățile se străduiesc să minimizeze transmiterea virusului și să vaccineze cât mai mulți oameni.
„Este calea cea mai sigură de urmat. Acesta va permite să avem un Revelion, vacanţe estivale şi un an 2022 fără risc”, a declarat acesta, într-o conferinţă de presă.
Rata de infectare cu varianta Delta rămâne sub control. Astfel, sunt confirmate 252 de cazuri active și 276 de persoane vindecate la momentul actual.
Citeste si: Noi restricții în apropierea Capitalei. Intră în vigoare de ASTĂZI!
Aproximativ 53% dintre persoanele de 16 ani din Canberria au primit ambele doze de vaccin. Campania de vaccinare a fost grăbită în ultimul timp, în special pentru persoanele care se află în zonele carantinate din sud-estul țării, precum Sydney și Melbourne, cele mai populate orașe australiene.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
De la debutul pandemiei, Australia a avut peste 75.000 de infectări cu COVID-19 și a înregistrat peste 1.100 de decese.
Carantina se prelungește cu cel puțin o săptămână în Auckland, Noua Zeelandă
Carantina se prelungește cu cel puțin o săptămână în Auckland, Noua Zeelandă, pentru a stopa extinderea variantei Delta, a transmis premierul Jacinda Ardern.
„Aceste cazuri misterioase continuă să se înmulţească şi ceea ce ne preocupă este ca ele să fie descoperite mai degrabă prin supravegherea şi depistarea populaţiei, decât prin urmărirea contacţilor”, declarat şefa guvernului neozeelandez.
Pe 17 august a fost instaurată carantină la nivel național în Noua Zeelandă, după ce a apărut prima infectare cu varianta Delta, dar a fost ridicată săptămâna trecută pe întreg teritoriul, cu excepția Aucklandului.
Noua Zeelandă a adoptat o strategie „zero COVID-19” pentru a elimina orice urmă de infectare cu COVID-19, strategie care s-a soldat cu un număr de doar 27 de morți din cele aproximativ cinci milioane de locuitori. Varianta Delta a dus la instaurarea imediată a carantinei, deoarece rata de vaccinare se numără printre cele mai mici dintre ţările dezvoltate.