Se raceste din nou? Cum va vremea in weekend

Autor: Raluca Vitu

Afla cum va fi starea vremii sambata si duminica.

Sambata

In tara

Vremea va fi in continuare calda, chiar deosebit de calda in regiunile sudice si sud-estice, desi valorile termice vor fi in scadere fata de ziua precedenta indeosebi in vest, centru si nord. Cerul va fi temporar noros si mai ales ziua vor fi ploi care vor avea si caracter de aversa, posibil insotite de descarcari electrice, local in vestul, nordul, centrul tarii, in zonele deluroase si montane si doar izolat in rest.

La munte, la altitudini in general de peste 1500 m, trecator, vor fi si precipitatii sub formã de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificãri la munte, in special pe creste, si pe arii restranse si la cote mai reduse si in restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 10 si 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -1 si 9 grade.
Dimineata si noaptea, izolat, vor fi conditii de ceata.

In Bucuresti

Vremea va fi in continuare frumoasa si deosebit de calda. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maximã va fi de 19...20 de grade, iar cea minima de 4...6 grade.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Duminica

In tara

Vremea se va mentine calda pentru aceastã data, chiar deosebit de calda in regiunile sudice. Cerul va fi mai mult noros in vestul, nord-vestul si centrul tarii, unde mai ales in a doua parte a zilei si noaptea se vor semnala ploi in general slabe cantitativ. In zona montana inalta vor fi precipitatii mixte. In restul teritoriului innorarile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii mai restranse spre sfarsitul intervalului.

Vantul va avea intensificari la munte, indeosebi in zonele de creasta, unde va depasi 80...90 km/h, dar local si la cote mai reduse si in rest, in general cu viteze de 40...50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10...12 grade in Maramures si estul Transilvaniei si in jur de 20 de grade in sudul Munteniei si al Olteniei, iar cele minime se vor situa intre 1 si 10 grade.

In Bucuresti

Vremea se va mentine deosebit de calda pentru aceasta data. Cerul va fi temporar noros, iar spre sfarsitul intervalului vor fi conditii de ploaie slaba. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in cursul zilei, cand la rafala se vor putea depasi 40...45 km/h. Temperatura maxima va fi de 18...19 grade, iar cea minima de 6...8 grade.