Se redeschide circulația pe Transalpina de la 1 iunie 2024: Directorul CNAIR „Accesul autoturismelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzis”

Autor: Cristina Mocanu

Circulația pe Transalpina va fi redeschisă începând cu data de 1 iunie 2024

Sursa: pexels.com

Circulația pe Transalpina va fi redeschisă circulației începând de azi, 1 iunie 2024

Circulația pe Transalpina va fi redeschisă începând cu data de 1 iunie 2024, conform anunțului directorului CNAIR, Cristian Pistol. Sectorul de drum montan între Rânca și Curpăt va fi accesibil doar în intervalul orar 08:00- 18:00, iar autoturismele cu masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone vor avea acces interzis în acest interval.

Se redeschide circulația pe Transalpina

După o perioadă de închidere temporară, circulația pe Transalpina, una dintre cele mai spectaculoase șosele montane din România, va fi reluată începând cu data de 1 iunie 2024.

Anunțul a fost făcut de către directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, care a subliniat necesitatea unor măsuri speciale pentru a asigura siguranța traficului pe această rută pitorească.

Potrivit declarațiilor lui Cristian Pistol, circulația va fi reluată pe sectorul de drum montan dintre Rânca și Curpăt al DN67C (Transalpina), însă cu unele restricții importante. Astfel, accesul autoturismelor cu masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone va fi interzis pe întreaga lungime a drumului.

Această limitare este impusă pentru a preveni eventuale incidente sau blocaje în zonele cu dificultăți de navigare din cauza specificului terenului montan.

”Se redeschide circulația pe Transalpina de pe data de 1 iunie 2024! În urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanții CNAIR (inclusiv de la DRDP Craiova şi  SDN Târgu Jiu), a fost luată decizia redeschiderii circulației rutiere pe Transalpina începând cu data de 1.06.

2024”  a precizat Cristian Pistol potrivit news.ro.

Citește și: Când se deschid Transalpina și Transfăgărășan în 2024. Ce trebuie să știe turiștii care vor să viziteze cele două drumuri celebre din țară

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ștefan Stan, despre momentul în care a fost victima unui accident rutier: „Aveam o mașină destul de scumpă. Mașina daună totală. Nu știm cine, a fugit.”

Alte restricții de circulație pe Transalpina

De asemenea, o altă restricție importantă este legată de intervalul orar în care se va permite circulația pe T ransalpina între Rânca și Curpăt. Astfel, accesul va fi permis doar între orele 08:00 și 18:00, în afara acestor intervale fiind interzisă circulația. Motivul acestei restricții este legat de condițiile specifice ale zonei montane și de necesitatea asigurării condițiilor optime pentru trafic.

Directorul CNAIR a subliniat, de asemenea, că respectarea restricțiilor impuse este obligatorie pentru siguranța participanților la trafic și pentru prevenirea unor evenimente periculoase. În acest sens, o limită de viteză de maximum 30 km/oră va fi impusă pe întregul traseu, iar autoritățile vor monitoriza cu atenție respectarea acestor reguli.

Citește și: Transalpina, cel mai înalt drum din România, va fi modernizat. CNAIR a câștigat procesul cu fostul constructor

Cu toate acestea, redeschiderea Transalpinei nu este singura prioritate a autorităților în ceea ce privește drumurile montane din România. În ceea ce privește Transfăgărășanul, nu au fost încă anunțate detalii privind redeschiderea acestuia, însă se fac ultimele pregătiri pentru reluarea circulației.

În concluzie, redeschiderea Transalpinei este o veste bună pentru pasionații de călătorii și turism montan, însă este important ca participanții la trafic să respecte cu strictețe restricțiile impuse de autorități pentru a asigura un mediu sigur și fără incidente pe această rută spectaculoasă.