Se reintroduce taxa de pod de la Fetești! Motivul pentru care românii vor fi nevoiți din nou să scoată bani din buzunar

Autor: Lavinia Medrea

Se reintroduce taxa de pod de la Fetești

Sursa: PixaBay/Facebook Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere - colaj Kanal D

Începând de vineri, 14 iulie 2023, ora 00:00, se reintroduce taxa de pod de la Fetești.

În doar două zile, românii vor fi nevoiți să plătească, din nou, taxa de pod de la Fetești, după ce aceasta fusese suspendată în urma reparațiilor la podul de peste brațul Borcea.

Motivul pentru care românii vor plăti iar taxa de pod de la Fetești

De la 1 iunie 2023, s-a circulat pe o singură bandă de mers după ce plata taxei de pod de la Fetești a fost suspendată în urma reparațiilor efectuate la podul peste braţul Borcea.

Citește și: Taxă eliminată începând cu data de 1 iunie. Cu ce bani vor rămâne în buzunar românii

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Lucrările au luat sfârșit iar circulația pe benzi a revenit la normal. Podul a fost reparat pentru prima dată după 38 de ani, iar pe timpul lucrărilor statul a ieșit pe minus cu 20 de milioane de lei pentru că nu a mai luat banii pe taxa de pod de la Fetești. 

Plata taxei de pod de la Fetești, suspendată temporar de la 1 iunie 

Suspendarea taxei a fost aplicată de la data de 1 iunie 2023 și a luat sfârșit, la finalizarea lucrărilor de reabilitare a podului peste brațul Borcea. Se propunea, atunci, ca plata taxei pentru trecerea podului de la Fetești să fie suspendată pe perioada verii.

Citește și: Veste bună pentru șoferi: De la 1 iunie dispare taxa de la Fetești

Astfel, conform referatului de aprobare ce însoțea proiectul, „în prezent, se efectuează lucrări de reabilitare a Podului peste brațul Borcea și au fost instituite restricții de circulație pe A2 între

Fetești și Cernavodă, fiind închis sensul de circulație Constanța – București, circulația vehiculelor desfășurându-se pe podul alăturat pe o singură bandă pe sens, între km 147+015 și km 144+235. În perioada estivală se estimează o creștere substanțială a numărului de vehicule pe Autostrada București – Constanța, cu vârfuri ridicate de trafic pe sensul București – Constanța la sfârșit de săptămână. În aceste condiții, pentru evitarea aglomerărilor formate începând cu zona de instituire a restricției (pe fiecare sens de mers) și în vederea fluidizării traficului se consideră oportună suspendarea aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă”
.

 

Taguri: