Se renunță la distanțarea fizică începând cu data de 21 iunie? Iată unde s-ar putea aplica această măsură

Autor: Amalia Georgescu
Marea Britanie vrea să renunțe la regula distanțării fizice
Sursa: unsplash

Foarte multe țări au decis să ridice o parte dintre restricții după vaccinarea cetățenilor. Unde s-ar putea renunța la regula distanțării fizice începând cu data de 21 iunie?

La nivel mondial, autoritățile afirmă că revenirea la viața normală este tot mai aproape, având în vedere că sunt în desfășurare campaniile de vaccinare. Imunizarea unui număr cât mai mare de persoane favorizează ridicarea restricțiilor, astfel că în multe țări s-a renunțat deja la regulile stricte impuse anterior. 

Ce țară își dorește să renunțe la regula distanțării fizice?

Treptat, majoritatea țărilor au relaxat restricțiile impuse în timpul pandemiei de coronavirus.

Autoritățile își doresc ca totul să revină la normal, dar subliniază că acest lucru se poate întâmpla doar dacă oamenii aleg să se vaccineze.

După mai bine de trei luni de carantină, Marea Britanie a ridicat o mare parte dintre restricții, iar dacă lucrurile vor evolua în direcția potrivită, autoritățile își propun ca începând cu data de 21 iunie să renunțe și la regula distanțării fizice. În prezent, în Anglia s-au redeschis terasele și restaurantele, dar și saloanele de coafură, sălile de sport și magazinele neesenţiale.

Citeste si: Anunțul momentului! Ce se întâmplă cu restricțiile din România, de la 1 iunie?

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Autoritățile din Marea Britanie au precizat că luând în calcul situația actuală și felul în care se desfășoară campania de vaccinare, în viitorul apropiat s-ar putea renunța la distanțarea fizică, acesta fiind un nou pas spre revenirea la normalitate.

„Apar rezultate bune în ceea ce priveşte situaţia epidemiologică. Cred că din 21 iunie am putea renunţa la regula distanţării fizice. Trebuie să vedem cum evoluează boala, dar eu acum aşa cred.”,

a afirmat premierul birtanic Boris Johnson în timpul vizitei sale de campanie la Hartlepool, potrivit alephnews.ro.

Datele oficiale arată că, în Marea Britanie, peste 34 de milioane de persoane au fost vaccinate cu cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, iar numărul celor care se vaccinează este în creștere.

Nu doar Marea Britanie își propune să renunțe la restricții, ci și alte țări iau în calcul acest lucru, inclusiv România.

Autoritățile române au anunțat că de la 1 iunie ar putea fi relaxate mare parte din restricții, cu condiția ca numărul celor care se vaccinează să crească în perioada imediat următoare. În momentul de față, niciun județ nu se mai află în scenariul roșu, numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 a scăzut, astfel că autoritățile sunt optimiste.

Citeste si: Alexandru Rafila, despre momentul in care se va ajunge la imunitatea de grup in tara noastra! "Sa incercam sa generam incredere"