Se revine la stare de urgenta? Anuntul oficial facut de Klaus Iohannis

Autor: B.M.
Presedintele Klaus Iohannis

Revenirea la stare de urgenta nu este exclusa, a lasat sa se inteleaga Klaus Iohannis in cadrul unei conferinte de presa.

Revenire la stare de urgenta: presedintele a subliniat faptul ca, daca numarul de cazuri continua sa creasca, se pot reintroduce noi restrictii pentru romani. Declaratia vine in contextul in care Romania a inregistrat in data de 8 iulie cel mai mare numar de cazuri noi de coronavirus de la izbucnirea pandemiei, 555.

De asemenea, in ultimele doua saptamani, numarul noi de cazuri a crescut de la o zi la alta, mentinandu-se la un nivel ridicat, fapt care l-a determinat pe ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, sa faca un apel la romani pentru respectarea unor

reguli minime de protectie si distantare sociala.

Revenirea la stare de urgenta: avertismentul lui Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a tinut sa sublinieze in cadrul conferintei de presa ca, in cazul in care numarul de cazuri nu va scadea, vor fi impuse din nou masuri restrictive.

"Am vazut ca majoritatea tarilor care au inceput masurile de relaxare a crescut numarul de persoane infectate.

Nu imi doresc sa reintroduce restrictii, dar daca numarul de cazuri creste in continuare, atunci probabil Comitetul National va incepe sa propuna masuri restrictive. Românii in cea mai mare parte au reactionat foarte bine. Din pacate, sunt si exemple negative, si persoane simple si persoane titrate, care nu au inteles nimic din toata situatia”, a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, apel la romani pentru respectarea regulilor

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru a preveni revenirea la stare de urgenta, Klaus Iohannis a facut un apel la romani pentru a respecta regulile de protectie, igiena si distantare sociala.

"Riscam in primul rând sa ne imbolnavim si asta e mult mai grav decât orice stare de urgenta sau discutie in Parlament. Suntem in plina pandemie. Pe de alta parte, nu putem sa inchidem tara si sa plecam undeva. Aici e tara noastra, viata noastra, aici e economia noastra. Daca vrem sa miscam si economia si sa plecam si la munte si la mare, trebuie sa respectam aceste norme.

Rolul autoritatilor e sa emita normele. Rolul spitalelor sa trateze bolnavii. Dar rolul nostru e sa nu ajungem la spital, pentru ca e o boala periculoasa", a declarat Klaus Iohannis.

Revenire la stare de urgenta: mesajul lui Raed Arafat

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a declarat ca sunt mai multe aspecte de luat in calcul cand se vorbeste despre revenirea la stare de urgenta pe teritoriul Romaniei.

Oficialul a declarat ca o decizie in acest sens va fi luata dupa ce va fi facuta o analiza in cadrul unui grup specializat.

"E greu de spus la câte cazuri se pune problema intoarcerii la starea de urgenta. Trebuie inteles, nu recomanda Arafat, ci un grup tehnico-stiintific, in care sunt mai multi colegi. Urmarim mai multe aspecte, nu doar numarul", a declarat Raed Arafat la Digi24.

 

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.