Se roaga sa treaca URGIA! Batranii din satele izolate sunt INGROPATI de zapada in propriile case

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:47

Dumnezeu a ramas singura lor speranta! De la autoritati si semeni nu mai asteapta nimic.

Prizonieri in propriile case, garbovite sub greutatea nametilor, batranii din satele izolate se roaga zi si noapte sa treaca urgia. Proviziile sunt pe sfarsite si de nicaieri nu vine niciun ajutor.

In satele Brailei ninge si tot ninge si parca Dumnezeu nu mai are pic de mila. Batranii sunt ingenuncheati de iarna cumplita. Cand ridica ochii spre cer, parca le piere si dramul de speranta. Nu le-a mai ramas decat gandul ca poate au noroc si scapa cu bine din urgie.


L-am gasit pe nea Buzoianu singur, intr-o casa aproape daramata de greutatea zapezii.

Are 85 de ani si isi duce traiul de pe o zi pe alta. Necajit, batranul ne spune necazul: "Nu mai am lemne! Am bani, dar nu mai vin aia din Vrancea!". La cateva case distanta, o gasim pe Tanti Vasilica. Are 80 de ani iar zapada i-a strecurat teama in suflet. Batranii isi fac provizii.


Asa cum pot! Sa razbeasca din nameti. Altii se roaga de zile bune ca salvatorii sa ajunga mai repede la ei. Nea’ Costica a alunecat cand a adus lemne din curte si s-a lovit la picior. De duminica seara sta numai in pat. O alta femeie de 79 de ani se simte foarte rau. Trebuie sa ajunga urgent la spital. Ambii bolnavi au fost dusi la Spitalul de Urgenta din Galati.
In multe localitati, unde zapada a blocat drumurile, oamenii au ramas fara provizii.

Rafturile magazinelor sunt goale. Nu s-a mai facut aprovizionarea de sambata. Cum pentru astazi si maine s-a mai anuntat un val puternic de viscol si ninsoare, oamenii din comunele deja izolate, sunt speriati ca vor fi acoperiti de zapada.
##VIDEO100552##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii