Se schimbă data la care vor fi livrate alocațiile și indemnizațiile pentru copii, în luna septembrie. Anunțul făcut de autorități

Autor: Diana Bostan

Alocațiile copiilor vor fi livrate mai devreme în luna septembrie.

Sursa: Pixabay

În contextul pregătirilor pentru noul an școlar, autoritățile au decis să accelereze livrarea alocațiilor și indemnizațiilor destinate copiilor.

Astfel, sumele pentru plata alocațiilor și a indemnizațiilor vor fi transferate înainte de data obișnuită, pentru a sprijini familiile în pregătirea elevilor, notează Antena3CNN.

Citește și: Statul oferă un ajutor de 300 de lei pentru elevi: Care sunt noile criterii de acordare a burselor și ce reguli sunt obligați să respecte elevii din luna septembrie

Alocațiile și indemnizațiile copiilor vor fi livrate mai devreme în luna septembrie

Informația a fost comunicată de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) pe pagina sa oficială de Facebook. Conform informațiilor furnizate pe pagina de Facebook, conturile vor fi alimentate vineri, 6 septembrie, chiar înainte de începerea noului an școlar.

Citește și: Ajutor pentru mamele vulnerabile până în 2027: Ce produse vor putea achiziționa acestea și care sunt regulile pentru a putea intra în posesia banilor

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

Plățile anticipate vizează mai multe categorii de beneficii sociale, inclusiv alocația de stat pentru copii, indemnizația de creștere a copilului, stimulentul de inserție, indemnizația de acomodare și sprijinul pentru adopție.

Conform datelor furnizate de ANPIS, la nivel național există peste 3,48 milioane de beneficiari ai alocației de stat pentru copii, alături de 159.601 beneficiari ai indemnizației pentru creșterea copilului, 83.943 de persoane care primesc stimulent de inserție și 4.514

beneficiari de indemnizație de acomodare și sprijin pentru adopție.

Prin această măsură, ANPIS dorește să vină în ajutorul familiilor înainte de începutul școlii, facilitând accesul la fondurile necesare într-un moment important pentru copii și părinți.