Se schimbă programul magazinelor, în Bucureşti? Prefectul Capitalei a făcut anunțul!

Author: Elena Padure
Actualizat: 23 iul 2022, 10:55
Programul magazinelor din Bucuresti ar putea fi schimat in urmatoarea perioada

Prefectul Alin Stoica spune că programul magazinelor din București s-ar putea schimba după analizarea unor date primite de la comercianți.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a anunțat duminică o posibilă schimbare a restricțiilor în ceea ce privește programul magazinelor în București. Autoritățile au cerut informații de la marii și micii comercianți cu privire la comportamentul clienților. După analizarea acestor date se vor lua măsuri pentru a prevenii aglomerația din magazine.

Programul magazinelor ar putea să se schimbe, în București

Conform declarațiilor lui Alin Stoica, prefectul Capitalei, programul magazinelor din Bucureștis-ar putea schimba:  „Vom avea discuții cu marii retaileri și magazinele mici pentru a vedea care a fost

comportamentul clienților. În funcție de aceste analize, săptămâna viitoare le vom solicita de la comercianți, vom lua măsuri”.

De asemnea, restricțiile cu privire la program ar putea fi extinse și către micii comercianți, în ciuda faptului că în unele locații s-au produs aglomerări, după implementarea noului program.

„Avem informații că la închiderea programului există tendința de a se aglomera. Există tipul acela de comportament de cumpărător de weekend.

Deocamdată avem această regulă, trebuie să vedem ce alte măsuri complementare putem lua pentru a evita aglomerarea magazinelor ”
, a adăugat Alin Stoica, la  Digi24.  

Prefectul Alin Stoica a menționat și că este conștient de cozile de la benzinării, după ora 18:00, însă a afirmat că acei clienți aveau un comportament destul de responsabil.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

În perioada Paștelui, nu vor fi impuse noi reguli, ci vor rămâne valabile cele deja în vigoare. Autoritățile prevăd o stagnare a numărului de îmbonăviri. Alin Stoica a precizat că Paștele minorităților religioase a fost fără incidente și speră că și de Paștele ortodox va fi la fel.

În legătură cu protestele din țară împotriva restricțiilor, prefectul a afirmat:  „nu au ajuns la mine niște revendicări punctuale sau niște propuneri alternative, am văzut că mesajul este destul de confuz.

Sunt oameni care neagă că ar exista o problemă sunt și oameni care spun că măsurile afectează industria HORECA, dar cu ei au existat discuții”.

Citeste si: Vești proaste pentru acești români! Rata de infectare cu COVID-19 a ajuns la 13 la mie. Restricțiile s-au impus imediat, a anunțat Raed Arafat

Totodată, Alin Stoica a spus că nu știe dacă vor fi organizate Posibilitatea deschiderii unor centre de vaccinare non stop în București este încă slabă, însă sunt în lucru la noi centre și se ia în calcul extinderea

capacității de vaccinare, inclusiv prin medicii de familie.

Citeste si: Prefectul Capitalei, anunț despre programul magazinelor din București: „Trebuie să vedem ce alte măsuri complementare putem lua!” Ce urmează în Capitală?