Se schimbă radical vremea în următoarea perioadă. România se pregătește pentru un nou val de aer polar. Care sunt zonele în care sunt așteptate ninsori abundente

Author: Diana Bostan
Actualizat: 14 dec 2023, 11:13

Un val de aer polar va lovi România

Sursa: Pexels.com

Un val de aer polar va pătrunde în România. Sunt așteptate temperaturi scăzute și ninsori abundente în mai multe regiuni din țară.

Temperaturile din România vor cunoaște o scădere accentuată, aducând cu sine sosirea gerului în majoritatea regiunilor. Această schimbare bruscă a vremii anunță o perioadă de frig intens, cu posibilitatea apariției ninsorilor considerabile.

România va fi lovită de un nou val polar

Locuitorii din diverse zone ale țării sunt sfătuiți să se pregătească pentru condiții meteorologice reci și să adopte măsuri adecvate pentru a face față temperaturilor scăzute și eventualelor precipitații.

Vremea în România va fi schimbătoare în următoarea perioadă, de la ninsori la zile mai blânde cu temperaturi ușor ridicate. Totuși, se pare că un val de aer polar traversează acum țara, determinând scăderea semnificativă a temperaturilor și aducând cu sine gerul.

Citește și: Schimbări drastice de temperatură în București: Modificările anunțate de Accuweather pentru prognoza meteo

Începând de azi, 14 decembrie, sunt așteptate ploi în regiunile sudice pentru următoarele zile. Temperaturile vor înregistra o scădere, apropiindu-se de normele lunii, astfel că maximele din timpul zilei nu vor depăși 5-6 grade, iar minimele nocturne vor coborî sub pragul zero. Este recomandat să fim pregătiți pentru aceste condiții meteorologice mai aspre și să luăm măsuri adecvate pentru a face față temperaturilor scăzute.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Așteptăm ca de mâine după-amiază(n.r: azi, 14 decembrie) aria ploilor să se deplaseze înspre regiunile sudice și treptat în zilele viitoare temperaturile vor mai scădea. Ne vom apropia de normalul acestei perioade, ceea ce înseamnă temperaturi negative pe parcursul nopților, iar în cursul zilelor să nu mai depășim 5-6 grade Celsius”, a spus Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în cadrul unei emisiuni TV.

Sunt așteptate ninsori abundente pe teritoriul țării noastre

Începând cu data de 15 decembrie, vremea va cunoaște o schimbare semnificativă, iar  temperaturile vor trece printr-un proces de răcire semnificativ, situându-se în jurul mediei multianuale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. În regiunile sudice sunt așteptate ploi, urmate local de lapoviță și ninsoare în timpul nopții. În vestul țării, cerul va fi senin, în timp ce în centru și est precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare.

Citește și: Un fenomen meteo rar s-a abătut asupra României: Ciclonul polar a adus cu el o furtună de zăpadă cu tunete și fulgere. Cât timp mai durează vremea rece și cum vor fi temperaturile de Crăciun și Revelion, potrivit ANM

În zonele montane precum Munții Banatului și Carpații Meridionali, împreună cu zonele montane izolate, se preconizează că vor avea parte de ninsori abundente.

Vitezele vântului vor cunoaște intensificări semnificative în Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în cea mai mare parte a Moldovei, cu valori generale între 45 și 55 km/h.

În timpul zilei, vântul va avea viteze mai reduse în regiunile vestice, în timp ce în restul țării se va menține la intensitate slabă și moderată. Temperaturile maxime vor oscila între 1 și 9 grade Celsius, iar temperaturile minime vor varia în general între -6 și 1 grad Celsius. În plus, se prognozează apariția ceții pe arii restrânse, cu precădere în centrul țării.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?