Se schimbă regulile privind parcările în București, începând de astăzi! Șoferii vor fi amendați dacă parchează ilegal

Author: Lavinia Medrea

Începând de azi, în București, șoferii vor fi amendați dacă parchează ilegal. Totuși, regulamentul ar putea fi atacat în instanță.

Începând de astăzi, șoferii Capitalei vor fi amendați dacă nu parchează conform legii.

Șoferii vor fi amendați dacă parchează ilegal în Capitală, începând de azi

„Cu ajutorul Poliției Locale avem 20 de posturi fixe și mobile care patrulează. Începe o campanie constantă, zi de zi cu program prin care vrem să ne extindem din jurul primăriei, stradă cu stradă înspre inelul central.

Am anunțat că s-au desființat locurile de parcare din jurul primăriei, cele care erau cu garduri, pentru a le permite cetățenilor să parcheze când au treabă acolo.

Citeste si: Schimbarea tarifelor pentru parcare în Capitală, amânată cu o zi. Anunțul oficial făcut de Nicușor Dan. Ce amenzi riscă șoferii care nu plătesc parcarea

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Sper că șoferii să înțeleagă că riscă amenzi o dată dacă parchează pe trotuare sau suprataxare dacă nu parchează într-un loc amenajat”, a precizat Stelian Bujduveanu, viceprimar al Capitalei, citat de EuroNews.

Noul regulament ar putea fi atacat în instanță

„Mie nu mi-a plăcut în discursul public pe care l-au avut autoritățile următorul lucru: de mâine vă amendăm pe toți.

Nu, treaba asta nu e in regula. Pentru că o fi el regulament din 2019 dar a fost adus în atenția publică și a fost comunicat că lucrurile vor intra în vigoare la data recentă. Chiar dacă este un regulament din 2019 acest HCGMB poate fi atacat oricând. Eu sunt convins că cineva se va gândi la un moment dat să vedem cât de legal este acest HCG, să vedem dacă nu e o disproporție de ce oferă Primăria fata de locurile de parcare”, a declarat Adrian Cuculis, precizând că unii oameni ar putea ataca regulamentul în instanță.

Citeste si: Cum poți să plătești parcarea în București începând cu 16 august 2022. Ce pățesc șoferii care nu achită noile tarife

Și organizațiile neguvernamentale care se ocupă de trecerea la transportul urban sustenabil au subliniat că autoritățile nu au comunicat la timp noile sancțiuni.

„Intrăm într-o stare de normalitate, cea în care se aplică amenzile, facem o dezbatere întreagă despre lege despre reguli, dar nu trebuie să vorbească cineva despre lege sau regulament.

De fapt aici e o problema, cea mai mare confuzie, regulamentul are deja 3 ani. Faptul că el nu a fost aplicat până acum și o slabă comunicare din partea Primăriei Capitalei a generat ce vedem acum în ultimele 7-10 zile”, a declarat Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației pentru Smart City.

 

Taguri: