Se schimbă structura anului școlar! Ministrul Educației, anunț important pentru toți elevii: „Am propus modificări.” Ce se întâmplă cu vacanța de primăvară?

Author: Amalia Georgescu
Ministrul Educaţiei a anunțat că vacanța de primăvară va fi prelungită în acest an
Sursa: unsplash

Având în vedere contextul epidemiologic actual, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a luat o decizie importantă în ceea ce privește structura anului școlar 2020-2021. Ce schimbări sunt?

Ministrul Educației a anunțat că, ținând cont de faptul că numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este în creștere în România, iar luna aprilie se anunță una destul de dificilă, s-a luat decizia de a modifica structura anului școlar 2020-2021. Ce modificări au apărut în ceea ce privește vacanța de primăvară?

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunț oficial despre vacanța de primăvară

Dacă inițial a fost doar o propunere, ulterior, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că elevii vor beneficia în acest an de o vacanță de primăvară prelungită. Astfel, vacanța din acest an va cuprinde atât Paștele Catolic, cât și cel Ortodox, fiind programată în perioada 2 aprilie-4 mai.

„Am propus modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primavără din 2 aprilie – 4 mai, va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe.

Vacanţa de primăvara va fi prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii.”
, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit digi24.ro.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Se închid școlile în Capitală?! Anunțul a fost făcut de Ministrul Educației în urmă cu puțin timp. Documentul care atestă această decizie

Ministrul Educației a explicat și care au fost motivele pentru care s-a luat această decizie. Sorin Cîmpeanu a precizat că extinderea vacanței de primavară va duce la micșorarea mobilității în luna aprilie, o lună dificilă din punct de vedere al evoluției pandemiei de coronavirus, ceea ce înseamnă că elevii se vor afla în siguranță, având în vedere că nu vor mai merge la școală, acolo unde cursurile se desfășoară

în continuare față în față. Ministrul Educației a anunțat că examenul de Bacalaureat se va desfășura după același calendar, chiar dacă va fi nevoie de echivalarea competențelor și organizarea probelor de competențe digitale după examenul de Bacalaureat 2021. 

Sorin Cîmpeanu a precizat că în momentul în care a fost luată decizia prelungirii vacanței de primăvară au fost luate în calcul atât avantajele, cât și dezavantaje, astfel că autoritățile au hotărât, în cele din urmă, că aceasta este cea mai bună măsură în momentul de față.

Dacă Bacalaureatul se va desfășura după calendarul stabilit anterior, data la care elevii de clasa a VIII-a vor susține Evaluarea Națională se va schimba, astfel că examenele se vor desfășura după Bacalaureat, în perioada 5-8 iulie.

Citeste si: Ministrul Educației: Nivelul de testare în școli, infim și inadmisibil. Ministerul Sănătății e responsabil de partea de testare